INFORMER NAPADA PO NALOGU VLASTI: Hoće da ućutkaju Kurir!
Foto: Damir Dervisagić

Evo zašto laže urednik službenog glasnika

INFORMER NAPADA PO NALOGU VLASTI: Hoće da ućutkaju Kurir!

Društvo -
Režimski novinar Dragan J. Vučićević dobio je nalog od pojedinaca iz vlasti da napadne naš list samo zato što kritikuje predsednika Srbije, Vladu i njene ministre

BEOGRAD - Režimski novinar i urednik službenog glasnika Informer Dragan J. Vučićević napada Kurir samo zbog toga što kritikuje vlast, otkriva naš list od izvora iz Informera.- On je dobio nalog od pojedinaca iz vlasti koji su učestvovali u osnivanju Infomera da napadne vaš list samo zato što argumentovano kritikujete predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Vladu Srbije i njene ministre, i to ne radi prvi put. To je redovna aktivnost u slučaju kad se neko drzne da bilo šta negativno napiše ili kaže o predstavnicima vlasti.

Tako je služio kao batina kad su u pitanju ostali „neposlušni“ mediji, ali i predstavnici opozicije kojima je redovno pretio hapšenjem, istragama. Nije se libio da napadne i nezavisne institucije poput sudstva i tužilaštva kad ne igraju po diktatu pojedinaca, ali i analitičare i druge ljude koji imaju mišljenje koje se ne sviđa njegovim gazdama. On ima svakodnevnu komunikaciju s moćnim političarima koji mu govore koga i kako da napadne. Po nalogu tog predstavnika vlasti na najgori mogući način su vređani i ambasadori stranih zemalja - otkriva naš izvor i ističe da je većina u tom listu protiv toga čime se bavi Vučićević jer nema veze s novinarstvom.Inače, kako smo već pisali, službeni glasnik danima je beskrupuloznim lažima pokušavao da okleveta Kurir i njegovog vlasnika Aleksandar Rodića. Nije se ustručavao ni da izmišlja izjave sagovornika o famoznim dugovanjima i kreditima Kurira. Sve koje je citirao i na koje se pozivao redom su ga najgrublje demantovali.S druge strane, dok o nama iznosi laži i pritiska tužilaštvo da reaguje na naučnu fantastiku, nikad niko nije istražio šta je sa 16 miliona evra koje kao suvlasnik Presa, zajedno s tajkunom Miroslavom Miškovićem i Draganom Ðilasom, tadašnjim potpredsednikom DS, duguje raznim firmama i pojedincima. Takođe, nikad nije objasnio da li je platio porez na sve darove koje je dobio od Miškovića - od džipa do opreme za kuću, kao ni to po čijem nalogu danas radi.(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track