(VIDEO) KURIR BIO U PRAVU: Pogledajte kako skidaju beton u tunelima na Koridoru!
Foto: Ministarstvo Građevine

(VIDEO) KURIR BIO U PRAVU: Pogledajte kako skidaju beton u tunelima na Koridoru!

Društvo -

BEOGRAD - U tunelu Šarani izvode se radovi na ravnanju kolovoza uz pomoć mašina iz Rusije, rekao je šef stručno tehničkog nadzora Radomir Radičević.

Prema njegovim rečima, mašine će popraviti greške nastale pri izvođenju betonskog kolovoza. On je pojasnio da je reč o setu mašina koji se sastoji od tri mašine, glavna je ona koja vrši grubo skidanje čeličnim noževima, iza nje ide specijalna mašina koja vrši poliranje i na kraju dolazi treća koja radi hrapavljenje kompletnog kolovoza.

"Greška se sastojala u tome što je na pojedinim delovima kolovoza, ne na kompletnom kolovozu, došlo do odstupanja od projektom i standardima predviđene ravnosti. Izvođač radova na betonskom kolovozu u tunelima Šarani i Brđani bio je Planum i na njihov teret će biti fakturisani svi dodatni radovi na dovođenju kolovoza na nivo projektom predviđene tolerancije", istakao je Radičević.

On je dodao da će za osam do 10 dana najkasnije tunel Šarani biti urađen, a to znači da mašina radi 1500 kvadrata dnevno u dve smene i tokom vikenda, a odmah po završetku ovog tunela mašina prelazi u Brđane.

"Očekujemo da sve bude gotovo do 20. oktobra na obe tunelske cevi, a dužina deonica koje se rade iznosi oko 2,5 kilometra", izjavio je Radičević.

Pomenuti tuneli na deonici Ljig-Preljina Koridora 11 bili su proteklih nedelja u središtu pažnje nakon vesti da su nedovoljno visoki da kroz njih prođe šleper, što su Koridori Srbije demantovali.

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da "nije problem visina tunela, već korišćenje starih mašina zbog kojih je loše urađena betonska kolovozna podloga i da Planum treba da dopremi novu mašinu koja to treba da popravi - izbrusi beton i skine centimetar podloge i poravna kolovoz.

Podsetimo, Kurir je pisao o ovom skandalu, koji se dogodilo na deonici Ljig-Preljina, odnosno dva tunela kod Ljiga praktično su neupotrebljiva i šleperi kroz njih mogu da prođu samo po sredini!

ŠEF GRADNJE ĐOKOVIĆ O KORIDORU 11: Tunelom mogu dva šlepera, ma i treći po sredini

DIREKTOR PLANUMA: Ministarka Mihajlović je tendenciozna, neko hoće da nas izbaci iz posla

AFERA KORIDOR: Beskorisni tuneli kopani pijucima?!

AFERA KORIDOR: Vučić izribao Zoranu zbog tunela!

BRUKA NA KORIDORU 11: Ruše nove tunele jer su niski, šteta 4 miliona evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja