ISPOVEST MAJKE SRPSKE DRŽAVLJANKE RANJENE U PARIZU Nek mi ćerka bude invalid, samo da mi ostane živa
Foto: Zorana Jevtić

Potresno

ISPOVEST MAJKE SRPSKE DRŽAVLJANKE RANJENE U PARIZU Nek mi ćerka bude invalid, samo da mi ostane živa

Društvo -
Majka Ljiljane Pavlović Atanasković srećna što je njena ćerka napokon pronađena. Prepoznali su je po minđuši. Operisana joj je glava. Ljiljin muž Aco je u komi, ima povrede glave i nogu.

Samo da su mi našli ćerku živu, nek nema ruke, noge, nek ostane invalid, samo da preživi!Ovako za Kurir kroz suze govori Snežana Atanasković (58), majka Ljiljane Pavlović Atanasković, za koju se ništa nije znalo nakon terorističkog napada u Parizu. Tek juče po podne stigla je informacija da je pronađena i da je u bolnicu „Salpetrije“ smeštena u kritičnom stanju. Odmah je podvrgnuta operaciji glave. Njen suprug Aco Pavlović takođe je teško ranjen, u predelu glave i nogu, a u trenutku eksplozije prodavali su navijačke šalove ispred Stadiona Francuske.

Lekari se bore za njihove živote... Ljiljana i Aco u bolnici u Parizu
Lekari se bore za njihove živote... Ljiljana i Aco u bolnici u Parizu

U porodičnoj kući Atanaskovića u Kraljevu okupila se rodbina i prijatelji. Svi s neizvesnošću iščekuju vesti iz Pariza.- Ljiljana je divna žena, dobra, poštena, nikome nikad ništa nažao nije učinila. Znam da su ona i Aco lepo živeli u Parizu, bili su baš zadovoljni, a poslednji put smo se čuli nedavno, za Acin rođendan, puštali smo im naše pesme, a ona se smejala! - s tugom u glasu priča Snežana, koja kaže da je osetila da se s njenom ćerkom nešto desilo još dok nije videla vesti. Cela porodica se danonoćno molila da pronađu Ljiljanu, a onda je Jadranka, sestra njenog muža koja živi u Parizu, javila dobre vesti.- Francuska policija je došla kod Jadranke i donela joj Ljiljaninu minđušu, pomoću koje su je identifikovali. Samo da preživi i da vidi unuka! Pre tri meseca sam dobila sina, a nije stigla ni da ga vidi - kaže Tamara Đorđević (28), Ljiljanina ćerka, ljuljajući sina u naručju.

Rade Žikić, najstariji Ljiljin bratHVALA AMBASADORU ŠTO BRINE O LJILJI I ACIRade Žikić, najstariji Ljiljanin brat, sve vreme je uz porodicu i na vezi s prijateljima iz Pariza, koji ga o svemu obaveštavaju.- Hoću što pre da idem tamo, nemamo novca za kartu, ali naša ambasada je obećala da će nam pomoći. Zahvaljujem ambasadoru Rajku Ristiću, koji je odmah obišao Ljiljanu i koji nam pruža pomoć i podršku. Brine i o našem Aci - kaže Rade.

Srbin imao srećePRAZNA BATERIJA MU SPASLA ŽIVOT

Beograđanin Ðuro Ivanković preživeo je napad zahvaljujući praznoj bateriji na telefonu. Hteo je da sedne u kafić u blizini stadiona, ali se vratio kući jer mu se ispraznio telefon.

- Hvala svima koji su se zabrinuli i kontaktirali sa mnom, OK sam (srećom), sinoć sam prošao pored stadiona, ali srećom pre nego što se cela situacija odigrala - napisao je Ivanković na Fejsbuk profilu.

(N. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track