ISPOVEST SINA BATE ŽIVOJINOVIĆA ZA KURIR: Plašim se da ću ostati željan oca

Ispovest Miljka Živojinovića, Batinog sina

ISPOVEST SINA BATE ŽIVOJINOVIĆA ZA KURIR: Plašim se da ću ostati željan oca

Društvo -
Pet godina nismo bili zajedno, a on je bolestan. Otac je kod svakog muškarca koren i stablo, koji ga određuju za ceo život. Bolno je kad vam iščupaju koren i poseku stablo

BEOGRAD - Miljko, sin Velimira Bate Živojinovića, poslednjih devet godina živi u Francuskoj, koja je odbila da ga isporuči Srbiji nakon što je protiv njega podneta optužnica da je zloupotrebio položaj dok je bio stečajni upravnik GP „Rad“.Iako je u februaru ove godine odlukom Apelacionog suda oslobođen za tri krivična dela, dok je za preostala tri ukinuta prvostepena presuda, a zatim i Interpolova poternica, naslednik legendarnog glumca još ne može da se vrati u domovinu.Voleo bih da ga vidimU ekskluzivnoj ispovesti za Kurir Miljko govori o tome koliko mu teško pada što punih pet godina nije video Batu:- Možete da zamislite samo koliko mi je teško kad me otac pita kad ću doći, grlo mi se stegne jer na to nemam odgovor. Plašim se da ću ga ostati željan. Najviše bih voleo da dođem, vidim i zagrlim oca, koji je teško bolestan. Otac je kod svakog muškarca koren i stablo koje ga određuje za ceo život. Veoma je bolno kad vam iščupaju koren i poseku stablo. Kad sam ocu bio najpotrebniji, nisu nam dozvolili da budemo zajedno. Svoje najteže bitke vodili smo sami, svako na svojoj strani, onako kako je ko najbolje umeo - kaže Miljko dok objašnjava na šta se sveo njihov odnos:- Čujemo se preko Skajpa, ali to nikad ne može zameniti zagrljaj, pogled, duge razgovore, pa ni ćutanje, koje je ponekad važnije od razgovora među muškarcima. Ali mi smo Živojinovići i izdržaćemo sve nepravde. Svaki naš razgovor počinje pitanjem kad ću doći kod njega, a ja na to nemam odgovor. Osećam u njegovom glasu nadu i veru, i to mi daje snagu da izdržim.Početkom godine nadao se da će doći u Srbiju, ali...Nova poternica- Poternica nije odmah povučena, u skladu sa zakonom, u februaru ove godine, već je to urađeno mesec dana kasnije. Kad sam pomislio da konačno mogu da se vratim u rodnu zemlju, moj francuski kolega advokat me je obavestio da je dva dana kasnije istražni sudija Specijalnog suda podigao novu poternicu za navodno krivično delo počinjeno još 2005. godine - kaže Miljko.

Izbrisan zbog članarineKOLEGE ME NISU PODRŽALEMiljko Živojinović kaže da ga je najviše zaboleo odnos pojedinih kolega advokata nakon podizanja optužnice:- Pored izgnanstva i nemogućnosti da budem uz stare roditelje, bolesnog oca i svoje troje dece, proteklih devet godina najteže mi je pao odnos pojedinih kolega iz advokature. Ne razumem zašto je Advokatska komora Vojvodine samo mene suspendovala, umesto da me podrži. To im nije bilo dovoljno, nego su me čak i isključili pre dve godine zbog neplaćene članarine.

Bata ŽivojinovićČEKAM SINA DA PROSLAVIMO SLAVUBati Živojinoviću sin je bolna tema i o tome nerado govori. Međutim, legendarni glumac za Kurir kaže da svaki dan gleda ka vratima nadajući se da će se pojaviti Miljko:- Oduvek sam znao da moj sin nije kriv i stalno sam mu govorio da će pravda pobediti. Možda malo kasni, ali za strpljivog čoveka i to je dovoljno. Bio bih najsrećniji čovek da moj sin dođe u svoju domovinu i da kao pre, domaćinski, proslavi našu krsnu slavu Ðurđic. Verujte da svaki dan čekam da me iznenadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track