IVAN NINIĆ: Ubeđen sam da su najbliži saradnici premijera naručili napad na mene
Foto: Youtube/Printscreen

IVAN NINIĆ: Ubeđen sam da su najbliži saradnici premijera naručili napad na mene

Društvo -
Pre tri meseca novinar Ivan Ninić napadnut je ispred svog stana. Još uvek se ne zna ko su bili napadači, ali Ninić tvrdi da može da pretpostavi ko stoji iza napada.

"Ja sam siguran da napad nije posledica mojih privatnih aktivnosti, već posledica onoga čime se bavim poslednjih 5 godina. Istraživao sam saradnike predsednika Republike kao i grupu ljudi koja iz Ministarstava prosvete i omladine i sporta, izvlače novac za finansiranje Socijalističke partije Srbije", kaže Ivan Ninić, osnivač Centra za vladavinu prava.

On je istakao da je u svojim istraživanjima radio na dve teme koje mogu potencijalno ugroziti interese "jednog gospodina u kabinetu predsednika republike i premijera". Ninić kaže da je ime tog čoveka rekao i policiji i premijeru Vučiću.

"Ubeđen sam da će identifikacija naručilaca i izvršilaca dovesti do najbližih saradnika premijera i predsednika Republike", kaže Ninić.

On je dodao da se posle napada na forenzičkog računovođu i članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović oseća još nebezbednije.

(Istinomer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track