JEZIVO: Dečak dečaku u školi krvnički polomio vilicu!

Nasilje u OŠ „Borislav Pekić“ na Bežaniji

JEZIVO: Dečak dečaku u školi krvnički polomio vilicu!

Društvo -
Krv mu je išla iz glave i iz oka, uplašili smo se da će da ga ubije, kažu učenici koji su gledali kako V. B. (14) tuče S. M. (13), koji je u teškom stanju prevezen u bolnicu

BEOGRAD - S. M. (13) teško je povređen 27. maja, kada ga je brutalno pretukao V. B. (14) u dvorištu OŠ „Borislav Pekić“ u beogradskom naselju Bežanijska kosa.Povređeni dečak je u teškom stanju prevezen u Institut za majku i dete, a ovaj incident navodno se desio zbog SMS poruke! Kako navode očevici, nesrećno dete su posle časova sačekala trojica osmaka, a jedan od njih ga je snažno tukao.Operisan na VMA- V. B. je predvodio grupu i odmah je u glavu udario S. M., koji je pao i onesvestio se. Druga dvojica su ga podigla, a V. B. je nastavio krvnički da ga udara. Išla mu je krv iz glave i iz oka, uplašili smo se da će da ga ubije! - kaže jedan od učenika OŠ „Borislav Pekić“.

ILUSTRACIJA
ILUSTRACIJA

Jedan od nastavnika i pomoćnik direktora škole dečaka su stavili u kola i prevezli u Institut za majku i dete.- Detetu je odmah urađen skener glave, nakon čega mu je dijagnostikovan prelom gornje vilice i zidova sinusa. To se svrstava u teške telesne povrede i dečak je upućen na Vojnomedicinsku akademiju, na odeljenje maksilofacijalne hirurgije - rekao je za Kurir direktor Instituta dr Radoje Simić.Batine zbog devojkeS. M. je operisan i u stabilnom stanju juče pušten na kućno lečenje. Ceo incident se navodno desio jer se pretučenom dečaku svidela bivša devojka V. B.- Čuli smo da je toj devojci S. M. poslao neku poruku i da se V. B. zato naljutio! Posle se još hvalio po školi kako ga je tukao! Njega se svi plaše - priča jedan od đaka.Jedine sankcije za V. B. bile su neodlazak na matursko veče i smanjenje ocene iz vladanja. U školi juče nismo mogli da razgovaramo s direktorkom, jer nije bila tamo, a njen zamenik nije želeo da priča s nama. Nakon nekog vremena obratila nam se žena koja se predstavila kao Jadranka, sekretar škole.- Pametnije vam je ništa da ne pišete! Mi smo ugledna škola i ne dozvoljavam vam da išta objavljujete! Postupak je predat policiji - više puta je ponovila Jadranka.

ZaleđinaNASILNIKA ŠTITI BAKA ZAPOSLENA U MINISTARSTVU PROSVETE?Svi roditelji i deca koje je ekipa Kurira juče srela u školi tvrde da je V. B. problematičan, ali da mu niko ništa ne može jer mu je baka zaposlena u Ministarstvu prosvete:- U našu školu je prebačen iz OŠ „Dragan Lukić“ zato što je nosio oružje i nasilno se ponašao! Baka stalno urgira za njega. Nastavnici mu poklanjaju dvojke samo da prođe.U Ministarstvu prosvete kažu da ne znaju ništa o incidentu, ali da će istražiti naše navode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja