JEZIVO: Staford preklao dva psa u Grockoj!
Foto: Arhiva Ilustracija

Krvavi masakr

JEZIVO: Staford preklao dva psa u Grockoj!

Društvo -
Krvi je bilo na sve strane. Motkom sam udarao krvoloka, ali bezuspešno. On se zaleteo ka meni, pa sam se sapleo i iščašio rame, kaže Ivan Stanković

Američki staford čiji je vlasnik Uroš Stanković iz Grocke izjurio je na ulicu, ušao u komšijsko dvorište i krvnički preklao vučjaka i mladog mešanca.Razjareni pas, za kog su komšije mislile da je pitbul, prvo se ostrvio na miroljubivu ženku, vučjaka Mrvicu, koja je ležala privezana kraj kućice. Nakon što ju je usmrtio, uleteo je u drugo dvorište i ubio mešanca Rokija.Ivan Stanković (32) pokušao je da odvoji staforda od Rokija, ali nije uspeo i zadobio je povrede.Policija nemoćna- Pozvala me je baka, koja je srčani bolesnik, i potreseno rekla da nam je u dvorištu pas koji krvnički davi našeg malog Rokija. Bio sam u komšiluku, odmah sam potrčao. Video sam krv na sve strane, baka je pokušavala da ih razdvoji, ali pozlilo joj je. Prišao sam i drvenom motkom udarao pitbula. On se zaleteo ka meni, pa sam se sapleo i iščašio rame. Uleteo sam u kuću i pozvao policiju. Nakon 15 minuta došao je samo jedan policajac, koji nije znao šta da radi - prepričava Stanković i dodaje da su nakon nekog vremena došla još dva policajca, koja su gađala pitbula ne bi li prestao da davi Rokija:- Nekako su uspeli, ali bilo je kasno, Roki je bio teško povređen. Policija je pitbula vratila vlasniku. Nisu zvali ni šintere ni veterinarsku inspekciju. Imam dvoje male dece, ne smem ni da zamislim šta je moglo sve da se desi da su se igrala u dvorištu. Baki je jako loše bilo, gušila se, primila je „urbazon“. Odveden sam u bolnicu „Dragiša Mišović“, nosim ortozu i pijem lekove za smirenje.Ivana Stevanović (25), vlasnica Mrvice, naglašava da je prizor koji je njena majka zatekla bio stravičan.- Niko od nas nije bio kod kuće, majka je bila u komšiluku, i kad se vratila, zatekla je rastgnutu Mrvicu u čeljustima pitbula. Čim ju je ugledao, pobegao je iz dvorišta i otišao u drugo, gde je nastavio pokolj. Policija nam nije dala da vidimo izveštaj i vratili su psa vlasniku. Vlasnik nam je kasnije rekao da je pas ubijen - priča kroz suze Ivana:Prekršajni postupak- Ne mogu da dođem sebi. Mrvica je bila član naše porodice, užasno je to što je zaklana vezana.Ona navodi da su komšije u strahu da bi krvoločni pas mogao da se vrati i da se tragedija dogodi nekom drugom:- U policiji su nam samo rekli da je pokrenut prekršajni postupak, a komunalni inspektori su napravili izveštaj.Od komunalne inspekcije i policije, MUP i veterinarske inspekcije do zaključenja broja nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uputili na mejlove povodom ovog gnusnog događaja koji se zbio u Grockoj.

Vlasnik psa ubiceOTRGAO MI SE S LANCAUroš Stanković, vlasnik psa koji je napravio pokolj, tvrdi da se staford otrgao s lanca.- Držao sam ga u boksu, ali pošto unutra ništa nije video, pustio sam ga malo napolje, vezanog na lancu. Verovatno se u jednom trenutku otrgao s lanca. On nije opasan po ljude, već po druge pse - smirenim glasom priča Uroš.Na pitanje da li shvata svoju odgovornost za ono što je njegov pas počinio, odgovara potvrdno i dodaje da mu je žao i da komšijama „sada samo može da kupi nove pse“.- Vratio sam psa odgajivačnici u Smederevu, odakle sam ga i uzeo. Do pre godinu dana i ja sam imao odgajivačnicu, držao sam šest pasa, ali nisam imao vremena da ih pazim, pa sam na kraju zadržao samo ovog, kog sam najviše voleo - kaže Uroš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track