JUSUFSPAHIĆ RAZREŠEN: Novi muftija srbijanski Abdulah Numan
Foto: Youtube Printscreen

Sednica Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije

JUSUFSPAHIĆ RAZREŠEN: Novi muftija srbijanski Abdulah Numan

Društvo -

BEOGRAD - Na sednici Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (ISZ) za novog muftiju srbijanskog imenovan je Abdulah Numan pošto je dosadašnji muftija Muhamed Jusufspahić razrešen dužnosti, saopštio je danas Vrhovni sabor IZS.

Na sednici održanoj jučee u Novom Pazaru razrešen je dužnosti kompletan Rijaset IZS u tehničkom mandatu na čelu sa reisu-l-ulemom Ademom Zilkićem zbog, kako se navodi u saopštenju, "isteka mandata i protivustavnog produženja tehničkog mandata".

Jusufspahić je rekao i da je umesto smenjenih postavljeno povereništvo, odnosno nova uprava "koja treba da organizuje legalne izbore koje su oni koji su bili u tehničkom mandatu opstruirali".

"Zilkić više nije reis i on je podneo ostavku koja je prihvaćena. Svi koji su bili u tehničkom mandatu, uključujući i mene kao muftiju srbijanskog, smenjeni su", rekao je Jusufspahić.

On je odbacio navode da Zilkić i još nekoliko članova Vrhovnog sabora te verske zajednice nisu smenjeni, a što je objavljeno na sajtu koji slovi za zvanično glasilo ISZ.

U saopštenju Vrhovnog sabora ISZ navedeno je i da je smenjen vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog sabora Sabahudin Obućina zbog kršenja ustava te verske zajednice, dok je za predsedavajućeg privremenog organa - povereništava imenovan muftija sandžački Hasib Suljović. Za predsednika Vrhovnog sabora IZS jednoglasno je izabran Muhamed Jusufspahić, a za potpredsednika Mustafa Makić i Granit Kamberi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track