KAKO MU JE TO USPELO: Zoran napisao knjigu bez ijednog slova A
Foto: Beta/Media Centar

Sve je moglo biti drukčije...

KAKO MU JE TO USPELO: Zoran napisao knjigu bez ijednog slova A

Društvo -

Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je knjigu pod naslovom "Sve je moglo biti drukčije", jedinstvenu po tome što u celom tekstu nema nijednog slova A.

Na predstavljanju u Medija centru, rečeno je da je knjiga jedinstveno delo u srpskoj književnosti i enigmatici.

"Kroz knjige želim da objasnim početnicima enigmatike šta je vredno, a šta treba odbaciti. Težim da moje knjige budu udžbenici enigmatike" rekao je Radisavljević, koji je i pasionirani enigmata.

Foto: Beta/Media centar
Foto: Beta/Media centar

U pitanju je lipogramski tekst koji ne sadrži slovo A.

Delo se sastoji od dva dela. Prvog - koji je autobiografija u kojoj autor otvara dušu svojim čitaocima i priča o svom detinjstvu, kako je zavoleo enigmatiku i priča o ljubavi prema devojci.

Drugi deo posvećen je enigmatskim radovima, anagramima, rebusima čak i magičnim likovima takođe bez slova A.U pitanju je sedma knjiga koju je napisao Radisavljević, a na predstavljanju knjige on je rekao da se služio upotrebom asocijacija, kada je želeo da izbegne slovo A.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

On je dodao da je pisao "iz glave", kako bi knjiga čitaocu delovala što prirodnije.

Autor se okrenuo i položaju enigmatike u Srbiji i kazao da je za mnoge enigmatika vrsta zabave kojom se popunjava mesto u novinama, ali da je to pogrešno.

On je dodao da je današnja enigmatika raznovrsnija od vremena kada je nastajala i da, ako se razvijenost srpske enigmatike uporedi sa zemljama u svetu, može da se kaže da enigmatičari idu "rame uz rame" sa kolegama iz regiona i sveta.

(Foto: Beta/Media centar Beograd)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track