Prikaži najnovije vesti
stop nasilju kalina kovačević
Autorski tekst

KALINA KOVAČEVIĆ: Ne okrećite glavu od nasilja!

Društvo 0

Toliko je nasilja koje nas okružuje, kako u osnovnim školama, komšiluku, među prijateljima, tako i u porodici. To se često vešto skriva i okolina ćuti.

Tu smo da podignemo glas i da ukažemo i na propuste u zakonu i sistemu, koji treba da budu ispravljeni kako bismo doprineli tome da nasilja bude manje, a ono što je najbitnije je da utičemo da počinilac bude kažnjen po zakonu, a ne da posle mesec dana izađe iz zatvora.

Mislim da ne postoji osoba koja u jednom momentu u svom životu nije prisustvovala nekoj vrsti nasilja, pa makar i na ulici. Problem je kako odreagovati, jer ako ti znaš da zakon neće kazniti nasilnika, onda dosta ljudi ne reaguje jer ne želi da se meša u odnos dvoje ljudi, unapred znajući da će samo on biti zbog toga na neki način kažnjen. Svojim glasom hoću da doprinesem svesti da treba reagovati i sprečiti nasilje, da ne treba okretati glavu. Policija i pravosuđe treba međusobno dobro da komuniciraju, da rade za dobrobit svih nas, kao i da nasilnik bude propisno i primereno kažnjen.


Počinilac mora da bude kažnjen, a ne da posle mesec izađe iz zatvora.


Kalina Kovačević

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir