KOMEMORACIJA NAUMOVU Mladenović: Bata je bio divan čovek
Foto: Beoinfo

Oproštaj

KOMEMORACIJA NAUMOVU Mladenović: Bata je bio divan čovek

Društvo -
Dugo se borio sa bolešću, ali to nikada nije pokazivao, rečeno je danas u Skupštini grada Beograda

BEOGRAD - Komemoracija bivšem ministru, članu gradske vlade Beograda i istaknutom članu Demokratske stranke Srbije Radomiru Naumovu koji je umro 22. maja, održana je danas u Svečanoj sali Skupštine Beograda.

"U biografiji ne piše da je Bata bio divan čovek, koliko smo ga voleli, poštovali, uvažavali, koliko je njegova smirenost i stručnost plenila i one koji se nisu sa njim u svemu slagali", rekao je predsednik Izvršnog i gradskog odbora DSS Andreja Mladenović, dodavši da se Naumov "dugo borio sa bolešću, ali to nikada nije pokazivao".

Član Glavnog odbora DŠ Aleksandar Popović rekao je da bi "Srbija bila bolja da ima više ljudi kao što je bio Naumov"."Bila mu je važna istina", rekao je Popović, dodajući da je Naumov bio "miran, ali je oko ključnih stvari pokazivao odlučnost i hrabrost".

Radomir Naumov rođen je u Čoki 12. maja 1946. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Predavao je na Tehničkom fakultetu u Boru, bio predsednik Društva za širenje naučnih saznanja "Nikola Tesla" i objavio je više od 60 stručnih i naučnih radova.Bio je ministar rudarstva i energetike, kao i ministar vera u vladama Vojislava Koštunice od 2004. do 2008. godine.

U poslednja dva mandata bio je odbornik DSS u Skupštini Beograda.Dobitnik je brojnih priznanja za naučni i humanitarni rad. Patrijarh srpski Irinej je 2014. godine odlikovao Naumova Ordenom Svetog Save drugog stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track