KONKURS KURIRA I PERTINIJA: Umesto tri, deci dali 10 nagrada!

Izabrani najkreativniji radovi

KONKURS KURIRA I PERTINIJA: Umesto tri, deci dali 10 nagrada!

Društvo -

Deca su imala zadatak da nacrtaju i osmisle rad na temu „Putovanje iz mašte“. Pristiglo je nekoliko hiljada fantastičnih radova

U „Pertini kući igračaka“ na Banovom brdu održana je svečana dodela nagrada autorima čiji su likovni radovi bili najbolji na konkursu „Putovanje iz mašte“. Konkurs je trajao više do mesec dana i organizovale su ga dnevne novine Kurir i „Pertini“.Deca su imala zadatak da nacrtaju i kreativno osmisle rad na temu „Putovanje iz mašte“. Tokom trajanja konkursa pristiglo je nekoliko hiljada fantastičnih radova, koje su napravili mališani različitih uzrasta iz cele Srbije.Težak zadatakStručni žiri sastavljen od psihologa i saradnika „Pertinija“ i Kurira imao je višednevni zadatak biranja najboljih radova. Pošto je na konkurs stiglo više odličnih radova, žiri je odlučio da umesto tri, dodeli čak deset nagrada, pa tako treće mesto deli osam autora. Svečana dodela nagrada upriličena je u „Pertini kući igračaka“ u prisustvu velikog broja dece i njihovih roditelja.Specijalni gost dodele bila je poznata voditeljka Kristina Radenković, koja je pre tri meseca postala majka preslatke devojčice Tare. Treće mesto, prema odluci žirija, osvojili su Una Antić, Luka Mirković, Ana Puškaš, Dragor Baljić, Dunja Bogunović, Lana Ljubenović, Jovana Starčević i Nina Brcanski, koji su za svoje umeće i pokazanu kreativnost nagrađeni medaljama i paketom igračaka „pertini“. Drugo mesto osvojio je Stefan Pavlović, čiji je rad oduševio ne samo žiri već i sve prisutne. Naime, Stefan se dosetio da umesto običnog rada napravi improvizovanu mapu na papirnom džaku.

Osvojio drugo mesto... Stefan Pavlović oduševio žiri
Osvojio drugo mesto... Stefan Pavlović oduševio žiri

Zlatni pehar

Džak je prvo isekao po odgovarajućim dimenzijama, potom ga potopio u vodu i osušio, i tek onda počeo da crta. Stefan je za svoj rad osvojio srebrni pehar i paket igračaka „pertini“. A prvo mesto likovnog konkursa „Putovanje iz mašte“ osvojio je 3D rad koji je napravila Andrea Lešović (12). Ona je napravila brod od papira, drveta i kartona. Pošto je bilo mnogo elemenata koje je prvo lepila, a potom bojila, Andrei je bilo potrebno nekoliko dana za izradu rada. Kao pobednica konkursa Andrea je osvojila fantastično putovanje za celu porodicu u „Plejmobil fan park“ u Nemačkoj, kao i avionske karte, 300 evra džeparca, smeštaj, ulaznice za fan park i pristup kupovini igračaka „plejmobil“ po fabričkim cenama. Pored putovanja, Andrea je osvojila i zlatni pehar koji će joj uz putovanje ostati kao uspomena za učešće i pobedu na ovom likovnom konkursu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track