KORUPCIJA: Šef beogradskih komunalaca uzima mito?

Kolege prijavile starešinu

KORUPCIJA: Šef beogradskih komunalaca uzima mito?

Društvo -

Čelnik beogradskih komunalaca Srđan Ilić navodno je sklanjao predmete u fioku i cepao kazne u zamenu za novac i druge privilegije

Grupa beogradskih komunalnih policajaca podnela je prijavu protiv Srđana Ilića, šefa područne organizacione jedinice beogradske komunalne policije, zbog navodnih brojnih iznuda, ucenjivanja građana i uzimanja mita u zamenu za cepanje prekršajnih kazni!- Jedini krivac za haotično stanje u komunalnoj policiji je Srđan Ilić, korumpirani starešina koji je uništio sistem rada komunalne policije. Od osnivanja ove službe Ilić vrši zloupotrebu i pravi haos. A glavni razlog je njegova pohlepa da što više novca pribavi u svoj džep, da što više pojede i popije džabe - navedeno je u anonimnoj prijavi koju su komunalni policajci u novembru prošle godine uputili načelnici Gradske uprave Beograda Sandri Pantelić.Zaposleni ispaštajuU prijavi ovi policajci su dostavili i kopiju predmeta, u kojoj se vidi da je Ilić osobu koje se nepropisno parkirala oslobodio plaćanja kazne.Komunalci kažu da je ovo samo jedan od više stotina predmeta „koji završavaju u podrumu“.- I tako od nekog 50 evra, od nekog 5.000 dinara, od nekog farbanje kola, auspuh... Dosta je bilo ćutanja. Mi ne želimo da propadamo zbog Ilića. Da li je bolje da strada jedan kriminalac ili 300 komunalnih policajaca i svi zaposleni u Komunalnoj policiji - stoji u prijavi.Jedan od njih u razgovoru za Kurir kaže da je zbog bahatosti Ilića za samo godinu dana više od 20 komunalnih policajaca napustilo službu.- Policajci koji rade pošteno i koji se bune zato što neki zarađuju na kaznama koje su oni pisali su degradirani na sve moguće načine. Neki od njih su prebačeni da rade u pešačkim patrolama, neki su dobili otkaz, a neki su zbog maltretiranja bili prinuđeni da sami odu. Bahatim vlasnicima luksuznih vozila oprašta se nepropisno parkiranje, vlasnicima lokala oprašta se što prave buku, a kazne se naplaćuju bakicama na pijaci koje prodaju tri bundeve i ostaloj sirotinji. Nije ni čudo što nas mrze građani, za koje i treba da radimo! - kaže sagovornik Kurira. Ilić nam je rekao da pitanja u vezi sa ovim slučajem pošaljemo na mejl, ali ni nakon nekoliko dana nismo dobili odgovore.

Dosta je bilo ćutanja... Komunalci neće više da trpe bahatog šefa
Dosta je bilo ćutanja... Komunalci neće više da trpe bahatog šefa

Koleginice zove upišuljama

Inače, Kurir je i ranije pisao o bahatosti Srđana Ilića. Nakon što je naš list 2014. pisao o malverzacijama u komunalnoj policiji, Ilić je zaposlenima zabranio da čitaju Kurir. Tada smo došli do snimaka na kojima se čuje kako Ilić zaposlenima preti otkazima i šamarima, koleginice naziva „upišuljama“ i otvoreno priznaje da je u nekom predmetu morao da „progleda kroz prste“.

Gradska uprava BeogradaPOKRENULI SMO POSTUPAKU Gradskoj upravi Beograda potvrdili su da se protiv Ilića vodi postupak:- Odmah po prijemu anonimna prijava prosleđena je na izjašnjenje načelniku komunalne policije. Po njegovom nalogu izvršen je uvid u spise predmeta na koji se odnosi prijava, i Ilić se pisanim putem izjasnio da u potpunosti negira navode iz prijave koji mu se stavljaju na teret - poručili su kratko u Sekretarijatu.

BONUS VIDEO:

UPISAO FAKULTET SA 42 GODINE, SADA ZAVRŠAVA MASTER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja