KUĆE, STANOVI, LOKALI: Koliko je težak Dragoslav Kosmajac
Foto: Kurir Arhiva

Istraga Radne grupe u toku

KUĆE, STANOVI, LOKALI: Koliko je težak Dragoslav Kosmajac

Društvo -
Najviše imovine navodno ima na beogradskoj opštini Zvezdara, gde i živi. On je prema dostupnim podacima, vlasnik ili suvlasnik čak 31 stana, ukupne površine 2.700 metara kvadratnih

BEOGRAD - Preliminarni rezultati Radne grupe MUP pokazuju da Dragoslav Kosmajac samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

Kosmajac navodno najviše imovine ima na beogradskoj opštini Zvezdara, gde i živi. On je prema dostupnim podacima, vlasnik ili suvlasnik čak 31 stana, ukupne površine 2.700 metara kvadratnih. Ovi objekti su procenjeni na tri i po miliona evra, ali je realna vrednost mnogo veća.

Pored brojnih stanova manje i veće kvadrature, Kosmajac poseduje u stopostotnom ili manjem vlasništvu i šest lokala čija je ukupna površina 900 kvadrata, procenjenih na 1,1 milion evra. Takođe, na njegovo ime se vode i 43 parcele od 15 hektara vrednosti od 6,1 milion evra.

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li ima i gde prikriveno vlasništvo kada je reč o nepokretnoj imovini. U ovom trenutku, posredstvom medjunarodne pravne pomoći, očekuje se da stignu i izveštaji iz nekoliko zemalja za koje se pretpostavlja da u njima Kosmajac ima imovinu. Reč je o Crnoj Gori, Španiji, Slovačkoj, BiH.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track