KURIR SAZNAJE SAHRANA U PETAK: Slađanu identifikovali po satu i narukvici, a Jovicu po belegu
Foto: Dragan Kadić

Neka počivaju u miru

KURIR SAZNAJE SAHRANA U PETAK: Slađanu identifikovali po satu i narukvici, a Jovicu po belegu

Društvo -
BEOGRAD - Tela dvoje srpskih službenika naše ambasade u Libiji - Slađane Stanković i Jovice Stepića, do vojne bolnice koja se nalazi na aerodromu prebacili su specijalci jedinice "Rada", koji kontrolišu oblast glavnog grada u Libiji, kaže za Kurir državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović.

On tvrdi da se još ne zna čiji su još državljani stradali u petak.

- Prvo nam nije bilo jasno kako su tela prebačena do Tripolija. Mi smo samo imali informaciju da se nalaze u mrtvačnici vojne bolnice u Tripoliju koja je smeštena na njihovom aerodromu. U međuvremenu smo dobili informaciju da su ih izvukli i tu prebacili ljudi iz specijalne jedinice "Rada" koji se bore protiv terorizma u okviru vlasti u Tripoliju. Potom je ambasador Oliver Potežica otišao tamo i prvi ih je identifikovao. Slađanu po satu i narukvici koji je uvek nosila, a Jovicu po tipičnom belegu koji je imao na telu... - priča Odalović.

Državni sekretar kaže da je sa porodicama već dogoveno i vreme sahrane.

- Sutra je komemoracija u Ministarstvu spoljnih poslova a sahrane su planirane za petak. Jovica će biti sahranjen u rodnom selu Makce, koje se nalazi na tromeđi opština Veliko Gradište, Malo Crniće i Kučevo, na oko 30 kilometara od Požarevca, a Slađana na groblju Zbeg u beogradskom naselju Borča - dodaje Odalović.

Posmrtni ostaci tragično nastradalih Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji, stigli su u utorak uveče u redovnim letom iz Istanbula. Avion je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 19.30 časova.

Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine, a poginuli su pre nekoliko dana u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrate.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track