(KURIR TV) NIKOLIĆ UOČI ODLUKE O KANDIDATURI: I Vučić i ja imamo apsolutne šanse da pobedimo!
Foto: Kurir TV

Konferencija za medije u Univerzitetskoj biblioteci

(KURIR TV) NIKOLIĆ UOČI ODLUKE O KANDIDATURI: I Vučić i ja imamo apsolutne šanse da pobedimo!

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu dva fototipska izdanja Marijinog i Vukanovog jevanđelja, nakon čega se u obraćanju medijima osvrnuo na nagađanja o kandidaturi uoči predstojećih izbora za šefa države.

Nikolić je ovom prilikom uručio i prepis lista iz Miroslavljevog jevanđelja, koji će biti poklonjen Narodnom muzeju, a Kurir TV uživo je prenosila obraćanje predsednika neposredno nakon svečanosti.

Na početku konferencije za medije predsednik Nikolić istakao je da će i ubuduće darivati građane, možda ne, kako je naveo, ordenjem, ali "nečim drugim svakako".

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Odluku o kandidaturi na izborima ćete saznati uskoro, u pitanju je dan-dva. Možda če vam i Aleksandar (Vučić) to večeras saopštiti. Iznositi procene i lične želje da ja ne mogu da pobedim i pre odluke o kandidaturi je besmisleno, neka onda ti isti kažu ko može da pobedi. Aleksandar svakako može, ali povodom izjava drugih političara se ne bih oglašavao. Ako nisam kandidat, pričaću o drugima sve što želite, a ako se kandidujem, biću predsednik svih građana, i onih koji to žele i koji ne žele. Kandidat SNS apsolutno nema konkurenciju, a i Vučić i ja imamo šanse da pobedimo. Sve zavisi od dogovora sa njim, nema uslova, sve zavisi od procene šta je najbolje za Srbiju", rekao je Nikolić, dodajući da ne može da zamisli scenario u kojem bi i on i Vučić u isto vreme bili kandidati za šefa države.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Na pitanje da li će se vratiti na čelo SNS ukoliko kandidat za predsednika ipak bude Vučić, Nikolić je rekao da to nije izvesno.

"Odluka zavisi od toga da li želim da se bavim politikom i dalje ili ne. Moja lična odluka je bila da odstupim sa čela stranke kada sam postao predsednik", zaključio je kratko on, ne otkrivajući detalje razgovora sa premijerom Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track