KUSTURICA: Sidran me proglasio mrtvim da mi ne bi vratio 5.000 evra!
Foto: Dado Djilas

Režiser odgovorio scenaristi

KUSTURICA: Sidran me proglasio mrtvim da mi ne bi vratio 5.000 evra!

Društvo -
Lista osoba kojima Abdulah duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana, menja biografije, kaže Emir. Možda je on poginuo u Siriji, u borbi protiv Bašara, izjavio režiser

BEOGRAD - Nakon kontroverzne izjave bosanskog književnika i filmskog scenariste Abdulaha Sidrana da je Emir Kusturica poginuo 1994. godine braneći Sarajevo, oglasio se prozvani reditelj i nekadašnjem saradniku i prijatelju oštro uzvratio! Rekao je da mu duguje novac i uporedio ga sa „rđavim bojlerom koji curi na sve strane“.- Sarajevski pesnik, duhovni beskućnik, Abdulah Sidran, napisao je da se Emir Kusturica pretvorio u Panteliju! Šta drugo može da piše čovek koji se naočigled svoga naroda pretvara u bojler, koji i gore i dole rđa, curi i pišti na sve strane?! Platio mu operacijuSvaki čas se iščekuje da akademik svečano eksplodira, baš kako bojleru i dolikuje. Lista osoba kojima Sidran duguje novac je poduga i da bi dugovanja bila otpisana, on menja biografije svojih savremenika - odbrusio je Kusturica, koji je sa Sidranom, dok su bili „u ljubavi“, napravio kultne filmove „Sećaš li se Doli Bel“ i „Otac na službenom putu“.I sam se prisetio vremena kada su bili prijatelji, pa je otkrio da je Sidranu pomogao prilikom operacije katarakte.- Sidran je u jednom trenutku bio na pragu da izgubi vid, ali pošto u Sarajevu nije bilo sponzora, stigao je do mene. Kako je onda Kusturica, a ne Pantelija, izvadio iz džepa pet hiljada evra i poslao ga na privatnu kliniku. Na njoj postoje podaci kada je operisan i ko je za to dao novac! Posle toga se u jednom intervjuu pravdao da je za operaciju „odradio“ knjigu „Smrt je neproverena glasina“, koju potpisuje Kusturica, a na Pantelija - objavio je Emir odgovor Sidranu na sajtu Iskra.co. Kusturica je uzvratio istom merom kao i Sidran, spekulišući o pogibiji.

Sahranio druga... Sidran
Sahranio druga... Sidran

Nećemo se gledati- Po logici bojlera, koji curi na sve strane, ja bi trebalo da dokazujem kako sam malo živ, a ta istina je mogla da se potvrdi davanjem novca! Tako bih Sidranu dokazao novcem da sam živ i kako „my name is not Pantelija“. A šta ako bi se ustanovilo da je zapravo Sidran u Siriji poginuo, kao i mnogi njegovi sunarodnici koji su se borili protiv Bašara, i da je ovaj bojler koji pred našim očima curi samo zamena teze - napisao je Kusturica i završio rečima: „Čak iako je živ, sumnjam da ćemo se više ikada gledati, ali je važno da nešto sazna pre smrti“.

Abdulah SidranKUSTURICA JE UVEK U PRAVU!Abdulah Sidran nije bio raspoložen za priču. Kada smo ga pitali kako komentariše Kusturičine optužbe o dugovanju novca i upoređivanju sa zarđalim bojlerom, on se prvo glasno nasmejao, a onda odgovorio:- Taj gospodin je uvek i u svemu u pravu - kratko je rekao Sidran. Na pitanje da li to znači da je u pravu i za dugovanje novca, Sidran je ponovio rečenicu i završio razgovor.

ReagovanjaDA LI JE KUSTURICA ŽIV ILI NE?Tihomir Stanić, glumac- To je čista pesnička sloboda.Bojan Ðurić, LDPMislim da vas Sidran i Kusturica lože i teraju šegu.Miki Manojlović, glumacŠta hoćete, da vam dam komentar na tu temu preko telefona? Ja to ne radim tako. Da bih nekome dao komentar, treba da se sretnem s njim, telefonom ne dolazi u obzir.Slavko Štimac, glumac- Ja to stvarno ne bih da komentarišem, ne znam ništa o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track