LETO IPAK NIJE GOTOVO: Evo kad nas opet očekuje iznad 30 stepeni!
Foto: Zorana Jevtic

Još ćemo se sunčati

LETO IPAK NIJE GOTOVO: Evo kad nas opet očekuje iznad 30 stepeni!

Društvo -

Ako ste pomislili da je sa jučerašnjim zahlađenjem i današnjim jesenjim temperaturama u najvećem delu zemlje letnjim temperaturama došao kraj – varate se!

Veći deo naredne sedmice obeležiće pretežno sunčano i vrlo toplo vreme sa temperaturama oko i preko 30°C već od ponedeljka.

Petak će obeležiti promenljivo oblačno i još uvek nestabilno vreme sa ređom pojavom lokalnih pljuskova i grmljavinom, uglavnom južno od Beograda. U Vojvodini većinom suvo, ali će takođe biti oblaka. Sutra će već biti i sunčanih intervala, a nakon prohladnog jutra dan će biti topliji u odnosu na današnji. Jutarnje temperature kretaće se od 10 do 14°C, a maksimalne dnevne od 21 do 25°C. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar.

Za vikend sunčano i toplije

U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano i toplije vreme. U subotu je još na krajnjem jugu i jugoistoku moguć po koji izolovani pljusak, najpre u planinskim predelima.

Jutra će još uvek biti prohladna, naročito u subotu kada bi se živa u termometru ponegde mogla spustiti i na ispod 10°C. Maksimalne temperature u subotu će se kretati od 23 do 27°C, a u nedelju od 25 do 29°C.

Veći deo naredne sedmice preko 30°C

Početkom i sredinom naredne sedmice očekuje se uglavnom pretežno sunčano i sve toplije vreme. Modeli još uvek nisu usaglašeni oko eventualne mogućnosti za pljuskove, no za sada se može reći da su lokalni pljuskovi mogući u noći između ponedeljka i utorka, i potom ponovo u četvrtak.

Jutarnje temperature biće svakim danom sve više, iznad 10°C i ispod 20°C. Tokom dana već u ponedeljak žive u termometrima kretaće se oko 30°C, a od utorka i preko 30°C u svim svim predelima.

(meteo planeta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track