LJILJANA SMAJLOVIĆ (UNS): Ljiljana Smajlović iz Politike prekršila zakon!
Foto: Nebojša Mandić

PRIZNALA - Predsednica UNS, o svom propustu kao glavne urednice

LJILJANA SMAJLOVIĆ (UNS): Ljiljana Smajlović iz Politike prekršila zakon!

Društvo -
Predsednica UNS Ljiljana Smajlović osudila je neprofesinalizam lista Politika i sebe kao urednice. Ona je u razgovoru za Kurir istakla da je objavljivanje podataka pogrešno

BEOGRAD - Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajilović priznala je da je dnevni list Politika, čija je urednica, prekršio etički kodeks objavljivanjem ličnih podataka o vlasniku „Adrija medija grupe“ Aleksandru Rodiću.Predsednica UNS Ljiljana Smajlović osudila je neprofesinalizam lista Politika i sebe kao urednice. Ona je u razgovoru za Kurir istakla da je objavljivanje podataka pogrešno.- Pa da li je moguće? Zar nismo prekrižili?! To je naravno pogrešno, to uopšte nisam primetila. Bio je dogovor da se svi lični podaci zatamne - rekla je Smajlovićeva.Urednica Politike potom se obratila Kuriru obećavajući izvinjenje u današnjem broju.- Lični podaci se ne smeju objavljivati. Politika je u skladu s tim zatamnila lične podatke iz ugovora Aleksandra Rodića sa AIK bankom. Ispostavilo se da smo na jednom mestu načinili previd i da smo omaškom objavili jedan podatak gospodina Rodića, zbog čega će mu se Politika u sutrašnjem broju javno izviniti. Reč je o nenamernoj tehničkoj grešci.

Zdrav razum nameće pitanje da li su Ljiljana Smajlović i njen režimski list Politika "slučajno" zaboravili da usred progona porodice Rodić i novinara Kurira zatamne lične podatke vlasnika Adria medija grupe, ili je reč o namernom i brutalnom "propustu".

(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track