LONČAR U URGENTNOM: Renovirano Odeljenje intenzivne nege ortopedije
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar u obilasku posle adaptacije

LONČAR U URGENTNOM: Renovirano Odeljenje intenzivne nege ortopedije

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je danas renovirano Odeljenje intenzivne nege ortopedije u Urgentnom centru, Kliničkog centra Srbije, koje je adaptirano i kompletno opremljeno zajedničkim sredstvima Ministarstva zdravlja i KCS.

1 / 3 Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lončar je naglasio da je težnja ministarstva ulaganje u nove kapaciteta i održavanje postojećih u svim bolnicama u Srbiji, ali da nisu dovoljni samo kreveti i aparati, već je potrebna nega i pažnja zdravstvenih radnika.

"Nije lako negovati ove pacijente. To su ljudi koji su povrede zadobili u saobraćajnim nesrećama ili padom sa visine. Iz pune snage desilo im se nešto što je preokrenulo njihov život. To su ozbiljne kompolikovane operacije", rekao je ministar.

On je naglasio da je od početka godine na Odeljenju ortopedije bilo 1.300 operacija, te da se takvim rezultatima retko koja bolnica u Evropi može da pohvali.

Direktor Klinike za ortopediju Marko Kadija kaže da je srećan što su Ministarstvo zdravlja i uprava KCS prepoznali značaj ortopedije Urgentnog centra, gde se leče najteži pacijenti sa najtežim povredama.Načelnik odeljenja ortopedije Goran Tulić rekao je da služba ortopedije sada može normalno da funkcioniše, da su već oformljeni stručni timovi za hirurgiju karlice, za hirurgiju kičme.

Urgentntni centar KCS je ustanova kroz koju godišnje prođe više od 200.000 pacijenat, a gotovo svaki deseti bude zadržan na bolničkom lečenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track