LSV: Osuda napada predsednika Opštine Bela Crkva na novinara
Foto: Facebook

Napad na slobodu medija

LSV: Osuda napada predsednika Opštine Bela Crkva na novinara

Društvo -
BELA CRKVA - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad i pretnje koje je juče uputio novinaru Stefanu Cvetkoviću zamenik predsednik Opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

"Očekujemo da nadležni organi tim povodom hitno reaguju i da za Aleksića zakoni jednako važe, bez obzira na to što je on opštinski funkcioner i ujedno i funkcioner SNS. Sasvim je jasno da je ovom predstavniku "prekomponovane" vlasti zasmetalo to što se novinar Cvetković usudio da priča o načinu na koji je to učinjeno kolegama iz Produkcijske grupe "Mreža", pa je pokušao da to spreči na sebi svojstven način", kaže se u saopštenju Opštinskod odbora LSV Bele Crkve.

Kako dalje navode, budući da za nasilje primenjeno prema odbornicima LSV i DS pre dve nedelje niko nije odgovarao, Aleksić je, očito, bio uveren da može i da maltretira ljude i lomi telefone svakome ko mu zasmeta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava novinara Stefana Cvetkovića u njegovoj borbi za istinu, a od nadležnih zahteva da što pre sankcionišu Aleksića i vrate mir koji je vladao Belom Crkvom do 15. januara.

Građanke i građani Bele Crkve znaju na koji način je prekomponovana vlast u njihovoj opštini i znaće to da kazne na izborima koji nas očekuju za nekoliko meseci.

(S. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track