LUKA KARADŽIĆ ZA KURIR: Moj brat Radovan 4. juna u Srbiji!
Foto: Reuters, Aleksandar Jovanović

Brat haškog osuđenika optimista

LUKA KARADŽIĆ ZA KURIR: Moj brat Radovan 4. juna u Srbiji!

Društvo -

Samim tim što je sud tražio garanciju od Vlade Srbije, to je već pretpostavka i signal da su ispunjeni svi uslovi, rekao je Luka Karadžić

BEOGRAD - Velike su šanse da bivši predsednik RS Radovan Karadžić bude pušten na privremenu slobodu, tvrdi njegov brat Luka Karadžić.

Radovan Karadžić, koga je Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora, tražio je da ga puste ma sedam dana kako bi prisustvovao pomenu mlađem bratu Ivanu, koji je nedavno umro.Luka Karadžić očekuje da će njegov brat biti privremeno pušten na slobodu kako bi prisustvovao pomenu, koji će biti održan u Obrenovcu.

- Samim tim što je sud tražio garanciju od Vlade Srbije, to je već pretpostavka i signal da su ispunjeni svi uslovi. Od suda zavisi da li će njegov zahtev usvojiti, s obzirom na to da je tražio da mu odobre sedam dana. Pošto nije bio na sahrani, ima veliku želju da dođe. Nadamo se da će sud ispoštovati celu proceduru i da će ga pustiti. Pomenu će prisustvovati cela porodica, a najverovatnije će biti u subotu, 4. juna, na Novom groblju u Obrenovcu - kaže Karadžić za Kurir.Haški sud juče je i zvanično saopštio da je Karadžić podneo zahtev za privremeno puštanje. S. Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja