MARIJA OBRADOVIĆ: Narednih 6 meseci obuka nadležnih za primenu Zakona o sprečavanju nasilja
Foto: Zorana Jevtić

Članica GO SNS

MARIJA OBRADOVIĆ: Narednih 6 meseci obuka nadležnih za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Društvo -

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne strane Marija Obradović izjavila je danas da će u narednih šest meseci - do početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - predstavnici policije i pravosudja biti obučavani za njegovu što efikasniju primenu.

Marija Obradović tokom akcije "Isključi nasilje", u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, rekla da će se obuka sprovoditi u okviru Pravosudne i Policijske akademije.

"Ovih šest meseci služi za pripemu i edukaciju da ne bi bilo eventualnih zloupotreba i nepripremljenih institucija", kazala je Obradović, koja je i poslanica SNS u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da bi bilo neozbiljno očekivati da odmah nakon usvajanja zakona, nasilja više ne bude i da je na tome potreban rad svih institucija, gradjana i nevladinog sektora. Kako je ocenila, država nikada kao sada nije bila spremna da se izbor protiv nasilja u porodici.

Marija Obradović je poručila da je cilj ovog Zakona da se izbori i sa ekonomskim nasiljem nad ženama, a ne samo fizičkim.Ona je rekla da taj zakon predvidja mere i protiv onih gradjana koji su znali da se nasilje dogadja, a prećutkivali ga.

Obradović je gradjanima poručila da "kao što policiju kontaktiraju zbog prejake muzike", tako treba da reaguju i kada čuju svadje ili primete bilo kakvo nasilje u komšiluku.Tokom akcije "Isključi nasilje" gradjanima su deljeni leci kojima se skreće pažnja na problem nasilja u porodici i na nužnost njegovog sprečavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja