Prikaži najnovije vesti
nasilje, foto Shutterstock
Mariju S. (36) iz okoline bora muž zlostavljao

MARIJA PREŽIVELA PAKAO: Muž me silovao čašom, vešao i klao!

Društvo 121

Mesec dana me držao u podrumu. Svima je rekao da sam pobegla. Urinirao mi je u usta, govoreći da ne zaslužujem da troši vodu na mene, priča nesrećna žena

Čovek kome sam nekada verovala, otac moje dece, u sedmom mesecu trudnoće pokušao je da me obesi o gredu! U želji da mi pokaže šta misli o meni, držao me je vezanu za drvo i po 14 dana, bacao me je u obor kod svinja! Urinirao je po meni i silovao raznim predmetima!

Ovo su samo neke od trauma kojima je bila izložena Marija S. (36) iz jednog mesta u okolini Bora. Nesrećna žena u tragičnoj ispovesti priča o hororu koji je godinama trpela od svog nevenčanog supruga. Njena patnja počela je deset meseci nakon što su počeli da žive zajedno.

Tukao je trudnu

- Prvi put me je pretukao u januaru 2002. Otac i stric došli su po mene i odveli me kući. Nakon mesec dana odlučila sam da se vratim mužu, verujući da se taj incident više neće ponoviti. Samo nekoliko dana nakon toga dobila sam udarac u glavu stolicom. Pala sam u nesvest i završila u bolnici - priča Marija.

To je bio početak njenog košmara. Kad je ostala u drugom stanju, nasilnik je postao sve monstruozniji. U sedmom mesecu trudnoće pokušao je da je obesi.
- Stavio mi je konopac oko vrata. Prebacio preko grede i izdigao me. Bila sam maltene mrtva. Nakon toga, polio me je kofom vode i bacio u obor kod svinja. Tu sam provela noć.

Nasilnik ju je ranjavao nožem i sekirom, a za njegov rođendan silovao ju je. Ostala je u drugom stanju.
- Tu noć sam provela napolju, skroz gola. Uveo me je u kuću tek u zoru i tukao me vojničkim opasačem. Tada sam ga prijavila. Patrola je došla. Rekli su mu da više ne sme da me maltretira jer će ga uhapsiti. Toliko se razbesneo da je odmah nakon njihovog odlaska uzeo nož i pokušao da me zakolje - priseća se Marija, koja je u bolnici zbog povreda ostala do porođaja.

Kada je tek rođenu bebu odvela na vakcinaciju, muž ju je surovo kaznio zbog te njene „drskosti“! Mesec dana ju je držao u podrumu i iživljavao se nad njom!

Iživljavanje

- Kada sam se vratila kući, nabio mi je vrelu čašu u vaginu. Od prevelikog bola sam se onesvestila. Kada sam došla sebi, bila sam zaključana u podrumu. Porodici je rekao da sam ostavila decu i pobegla. Davao mi je samo hleb i vodu. Ponekad bi ulazio da se iživljava nada mnom. Kada bih mu zatražila vodu, urinirao bi mi u usta govoreći da ne zaslužujem da troši vodu na mene! - priča nesrećna Marija.

Spas od nasilnika i smrti ona je našla tek kada je primljena u sigurnu kuću u Beogradu.

Borba sa sistemom
GOVORILI SU: „NIJE TO NIŠTA“

Tri dana pošto je sa drugim detetom izašla iz bolnice, Marija je ponovo silovana.
- Stavio mi je flašu od „koka-kole“ u vaginu. Ponovo sam završila u bolnici - priča Marija, koja se nedugo potom obratila Centru za socijalni rad za pomoć:
- Stavljeni smo pod meru korektivnog nadzora. Umesto na 15 dana, zaposleni u Centru dolazili su kad su stigli. Jednom prilikom, kada su došli, bila sam vidno povređena, a oni su rekli: „Nije to ništa!“

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir