MASOVNA ZAMENA POKOJNIKA: Ko zna gde završe tela preminulih Srba
Foto: Profimedia

O ovome se priča

MASOVNA ZAMENA POKOJNIKA: Ko zna gde završe tela preminulih Srba

Društvo -
Ovoga puta su zamenili babe, a prošle godine su zamenili devojku od 20 i ženu od 60 godina. Međutim, to nikada javnost nije saznala jer su platili finu sumu i jednostavno su sve zataškali, otkriva Dejanović

Nakon što je celu Srbiju šokirala priča o kremiranju pogrešne starice, polako počinju da se otkrivaju slične greške i propusti za koje se nikada nije saznalo.

Vlasnik privatnog pogrebnog preduzeća "MMD Dejanović Funer", Milorad Dejanović i Borivoje Tomić vlasnik pogrebne firme "Tomić" ispričali su nekoliko skandaloznih grešaka koje su do sada bile uspešno sakrivane. Tako je pre skoro godinu dana mladić iz Beograda greškom sahranjen u Kruševcu...

"Ma svega i svačega smo se mi nagledali i naslušali! Nije ovo jedina brljotina u JKP "Pogrebne usluge". Ovoga puta su zamenili babe, a prošle godine su zamenili devojku od 20 i ženu od 60 godina. Međutim, to nikada javnost nije saznala jer su platili finu sumu i jednostavno su sve zataškali", otkriva Dejanović.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Ove propuste potvrdio je i Tomić koji je dodao da samo bog zna gde završe tela preminulih Srba."U Srbiji je sve moguće pa i da se mrtvaci zamene! Prošle godine su jednog mladića koji je trebalo da bude sahranjen na Lešću odvezli za Kruševac i pokopali. Tek nakon 24 sata su shvatili kakvu su glupost napravili, pa su ga ponovo otkopavali i vraćali za Beograd", ispričao je Tomić.

U JKP "Pogrebne usluge" tvrde da je zamena baba jedini slučaj koji su imali do sada. Dragan Baltovski, direktor JKP "Pogrebne usluge" naglasio je da je napravljena greška spletom nesrećnih okolnosti, a ceo slučaj ispituje policija i tvrdi da su za propust krive porodice preminulih.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

" U ovom trenutku jedino sa sigurnošću možemo da tvrdimo da su članovi porodice jedne od preminulih napravili grešku prilikom identifikacije", rekao je Baltovski i dodao:" Iz profesionalnih, kao i ljudskih razloga, JKP će snositi sve troškove sahrana."

Boža Brzina, koji je u četvrtak ujutru u kapeli umesto taštinog tela morao da preuzme njen pepeo rekao je da će tužiti "Pogrebne usluge", a pravnici objašnjavaju da za pretrpljenu duševnu bol može dobiti i do pola miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track