MIGRANTI IZAZVALI DODATNI OPREZ: Srbija diže vojsku i policiju
Foto: Zorana Jevtić, Matina Lopičić

Migrantska kriza na Balkanu

MIGRANTI IZAZVALI DODATNI OPREZ: Srbija diže vojsku i policiju

Društvo -

Prisustvo policijskih i vojnih snaga biće uvećano prema Bugarskoj i Makedoniji. Ministar Vulin zatražio hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Migrantska kriza na Balkanu se zaoštrava. Mađari nam vraćaju izbeglice, njihovi helikopteri nadleću, Hrvati su podigli ogradu na graničnom prelazu Batina...Kao odgovor, Srbija će na granice s Bugarskom i Makedonijom uputiti dodatne policijske snage, ali i vojsku, saznaje Kurir.- Mi nećemo dizati ograde, ali moramo na neki način da obezbedimo svoju teritoriju. Ako ih ne primaju ni Mađari, ni Hrvati, gde će oni? Srbija se uvek ponašala humano prema izbeglicama, ali ne možemo ni mi da se pretvorimo u veliki prihvatni centar! Policija je već na južnim granicama, ali u narednih nekoliko dana prvenstveno na granicu s Bugarskom, ali i s Makedonijom uputićemo pojačane snage vojske i policije, koje će imati zadatak da spreče nelegalne ulaske u Srbiju - saznaje Kurir iz dobro obaveštenih izvora.Ministar za rad Aleksandar Vulin zatražio je juče od premijera Srbije Aleksandra Vučića hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.- Vlada Srbije će i ubuduće, kao što je i do sada, nastaviti na odgovoran i efikasan način da upravlja migrantskom krizom i uspešno štiti interese Srbije i njenih građana. Na sednici treba da vidimo šta ćemo da radimo, kako da zaštitimo naš prostor i našu teritoriju, imajući u vidu da se naši susedi ponašaju na ovaj način - rekao je Vulin.Državna sekretarka MUP Jana Ljubičić izjavila je juče u Bratislavi da se, iako je balkanska ruta zaustavljena, može očekivati pojavljivanje alternativnih ruta:- MUP Srbije preduzima pojačane mere, usmerene pre svega na najvažnije ulazne tačke u našu zemlju, prvenstveno na srpsko-makedonskoj i srpsko-bugarskoj granici.

Migranti u BeograduBUGARSKI GRANIČARI SU NAS UJEDALINekoliko migranata s vidljivim povredama obratilo se juče volonterima Info parka u Beogradu za pomoć i navelo da su ih povredili policajci Mađarske i Bugarske. Kako su rekli, graničari u te dve zemlje su puštali pse na njih, ali su ih i sami policajci ujedali i tukli.

Ministar StefanovićRAZMATRAMO POTEZEMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija razmatra konkretne poteze kako bi se sprečile eventualne štetne posledice migrantske krize:- Očekujem da će, kad mere budu definisane, premijer Vučić zakazati sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i da ćemo uskoro moći da saopštimo našim građanima šta će Srbija preduzeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track