LONČAR NAREDIO Smena direktorke bolnice i načelnika hirurgije u Loznici zbog smrti malog Radenka (8)
Foto: Stefan Jokić

Raspliće se klupko odgovornosti za smrt deteta

LONČAR NAREDIO Smena direktorke bolnice i načelnika hirurgije u Loznici zbog smrti malog Radenka (8)

Društvo -

LOZNICA - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog smrti osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića naložio smenu direktorke Opšte bolnice u Loznici pošto je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je eksterna komisija utvrdila da prilikom lečenja osmogodišnjeg dečaka u lozničkoj Opštoj bolnici nije poštovana procedura i da je zatražio smenu direktorke bolnice i načelnika hirurgije.

ČITAJTE U KURIRU POTERA ZA DOKTOROM: Ortoped osumnjičen za smrt dečaka (8) nestao bez traga!

Lončar je novinarima rekao da je sinoć dobio nalaze eksterne komisije za slučaj u Loznici i da je utvrdjeno da "nije ispštovano ono što je trebalo da bude ispoštovano".

Tuga neizmerna: Mali Radenko
Tuga neizmerna: Mali Radenko

TUGA U KOZJAKU KOD LOZNICE: Telo malog Radenka stiglo u porodičnu kuću

(KURIR TV) OTAC MALOG RADENKA (8): Rekao sam ćerkici da je bata negde otišao i da ga neće videti

"Nadzorna inspekcija nije imala šta da gleda, jer dokumentacija nije uopšte vođena. Toliko o tome", rekao je Lončar novinarima u Beogradu. On je rekao da je zatražio smenjivanje direktorke bolnice i načelnika hirurgije, a da je pred Lekarskom komorom pokrenut postupak oduzimanja licenci.

"Na Ministarstvu je da traži oduzimanje licence nesavesnim lekarima, krivične prijave podnose druge nadležne institucije. Do sada je Sud časti lekarske komore Srbije oduzeo 30 licenci lekarima", rekao je Lončar.

Lončar je dodao da će se danas sastati sa direktorima svih kliničkih centara u Beogradu i da će od njih zahtevati da borave po nekoliko dana u lokalnim bolnicama, kako bi utvrdili stanje i eventualno počeli da rešavaju probleme u njima.

Foto: Zoran Šaponjić/Privatna arhiva
Foto: Zoran Šaponjić/Privatna arhiva

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Loznice, koji je polomio ruku prošlog vikenda, umro je zbog komplikacija u subotu pre podne na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Lončar je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrdi kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni druge.

(Beta/Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja