MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: Migrantska kriza je izazov za sve balkanske zemlje
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Susret sa visokom francuskom delegacijom

MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: Migrantska kriza je izazov za sve balkanske zemlje

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je migrantska kriza veoma osetljivo pitanje za rukovodstvo balkanskih zemalja, zbog čega se Srbija ;zalaže za jačanje saradnje sa susedima po tom pitanju.

Tokom susreta s predstavnicima Instituta Francuske za visoke studije nacionalne odbrane, Đorđević je ocenio da migrantska kriza donosi bezbednosni, socijalni, humanitarni i finansijski izazov.

Đordjević je istakao da Ministarstvo odbrane daje značajnu podršku Vladi u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva Srbije, unapredjujući odnose i saradnju u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima.

On je naveo da je zadovoljan ostvarenim nivoom saradnje sa Francuskom u odbrani.

Đordjević je sagovornike obavestio i o reformi sistema odbrane, kao i o ;aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u procesu evropskih integracija, saradnji u okviru Programa partnerstvo za mir, kao i aktuelnom i budućem angažovanju pripadnika oružanih snaga u multinacionalnim operacijama.

"Srbija i Ministarstvo odbrane pridaju veliki značaj jačanju odbrambene industrije, što će pozitivno uticati na stanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije", rekao je ministar i visoko ocenio unapredjenje kapaciteta odbrambene industrije i rast izvoza.

Tokom posete sistemu odbrane, predstavnici Instituta za visoke studije nacionalne odbrane Francuske posetili su 250. raketnu brigadu PVO i Centar za mirovne operacije Vojske Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track