MINISTARKA MIHAJLOVIĆ Na autoputu ima 60 kamera, utvrdiće se ko je ukrao ogradu! Kazna do 12 godina!
Foto: Stefan Jokić

Ljig-Preljina na meti lopova

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ Na autoputu ima 60 kamera, utvrdiće se ko je ukrao ogradu! Kazna do 12 godina!

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsedica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da se na putevima i prugama u Srbiji godišnje ukrade oprema vredna od jedan do jedan i po milion evra i da su kazne od dve do 12 godina.

Mihajlović je izjavila novinarima u Privrednoj komori Srbije da na autoputu Ljig - Preljina ima oko 60 kamera na osnovu kojih će se utvrditi ko je ukrao dva kilometra zaštitne ograde na tom autoputu, koji je otvoren pre samo 10 dana.

Ona je dodala da će u narendih sedam dana izvođač radova postaviti novu ogradu.“Pre svega sam razočarana, isto kao što sam bila razočarana kada je naša kompanija imala u inostranstvu novu mašinu a kod nas staru”, navela je Mihajlović.Ona je dodala da ministarstvo čeka izvestaj policije o krađi ograde. Ministarka je dodala da će izveštaj policije pokazati gde su bile kamere i gde se videla krađa.

Krađom ograde se, kako kaže, direktno ugrožava bezbednost, a kazne su krivične od dve do 12 godina ako ima smrtnog ishoda. Ona podseća da je deonica autoputa Ub - Lajkovac opremljen, ali ide iz njive u njivu pa se ne koristi.“

Opremljen je bankinama i znakovima i kako se to stavi tako se i pokradu”, navela je Mihajlović dodajući da se svakog meseca nešto ukrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track