MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Reforma katastra prioritet, upis imovine za samo tri dana
Foto: Dragana Udovičić

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Reforma katastra prioritet, upis imovine za samo tri dana

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će u narednom periodu prioritet tog ministarstva biti sprovođenje sveobuhvatne reforme katastra, kako bi investitori upis nepokretnosti mogli da obave za svega nekoliko dana.

"Ambicija nam je da ovo sprovedemo po ugledu na revolucionarnu elektronsku dozvolu, koja je, s ponosom mogu da kažem, dala zamajac građevinskom sektoru", rekla je Mihajlović u intervjuu za novi broj magazina "Diplomacy& Commerce", precizirajući da će uspostava e-katastra omogućiti da se upis imovine obavi za samo tri dana.

Izrazavajući uverenje da će investitori u Srbiji imati najbolje moguće uslove za ulaganje i širenje biznisa, dodala je da sve mere koje sprovodi njeno ministarstvo imaju za cilj da Srbija uđe u klub 20 prvih zemalja sveta po uslovima poslovanja na Duing biznis listi Svetske banke.

"Planiramo ukidanje pečata, elektronsko plaćanje poreza na imovinu, ukidanje prafiskalnih nameta Uverena sam da ćemo i ove godine napredovati na toj prestižnoj listi, i to niko ne može da zaustavi", navodi Mihajlović.

(Tanjug/Diplomacy& Commerce)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track