Prikaži najnovije vesti
mirovnjaci vojska srbije foto Ministarstvo odbrane Srbije
Od decembarske klase primena izmenjenog načina služenja

MINISTARSTVO ODBRANE: Ne razmatramo ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka

Društvo 11

Ministarstvo odbrane za sada ne razmatra eventualno ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić, navodeći da će od decembarske klase biti primenjen novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Krivokapić je podsetio da je od 1. januara 2011. stupila na snagu obustava obaveznog služenja vojnog roka i da od tada svi koji žele mogu dobrovoljno da služe.

(VIDEO) DA LI SI SLUŽIO VOJSKU: Ovo je novi spot Vojske Srbije za dobrovoljno služenje vojnog roka!

"Odluka o ponovnom vraćanju te obaveze je u nadležnosti Skupštine Srbije i mi za sada to ne razmatramo, više smo fokusirani na to kako da i dalje privučemo mlade u vojsku i zadržimo ih", kaže Krivokapić navodeći da će se od decembarske klase primeniti novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Kako je objasnio, dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće šest meseci, a zainteresovanima će biti obezbeđena bolja i kvalitetnija obuka.

"Rasteretićemo profesionalne vojnike koji će se sada više posvetiti uvežbavanju stečenih veština. Predvideli smo i veće novčane stimulacije za vojnike koji se odluče za takav vid dobrovoljnog služenja vojnog roka", navodi Krivokapić.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir