MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Piletina zaražena salmonelom nije stigla u Srbiju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Granične kontrole rigorozne

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Piletina zaražena salmonelom nije stigla u Srbiju

Društvo -

BEOGRAD - Pileća prsa jednog poznatog proizvođača iz nekadašnje Jugoslavije zaražena salmonelom, nisu stigla iz Hrvatske u Srbiju, kažu u Ministarstvu poljoprivrede.

"Rinfuznu piletinu nismo uvezili iz Hrvatske, ali ni iz Slovenije. Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože. Proizvodi koji su u Hrvatskoj bili sporni nisu stizali kod nas", navode u tom ministarstvu.

Kako se navodi, piletina istog proizvođača je već bila "na udaru" hrvatske inspekcije krajem prošle godine, kada je sveže pileće meso iz Slovenije povučeno iz prodaje zbog ešerihije koli i salmonele. Sagovornik lista ističe da su granične kontrole rigorozne, kao i da veći problem predstavljaju male klanice kojih ima više od hiljadu, a koje dostavljaju robu na lokalna tržišta i pijace.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilio je u subotu da se zbog salmonele povlači određena količina pilećih prsa, uvezene u rinfuzu iz Slovenije, kao i deo svežeg pilećeg mesa uzorkovanog na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovec u Velikom Bukovecu.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track