MODERNIZACIJA: Teva Serbia donirala Kliničkom Centru najmoderniji aparat za fotodokumentaciju gelova
Foto: Beta

Donacija vredna više od 10.000 dolara

MODERNIZACIJA: Teva Serbia donirala Kliničkom Centru najmoderniji aparat za fotodokumentaciju gelova

Društvo -
Donirani aparat za fotodokumentaciju gelova olakšaće svakodnevni rad ekspertima iz oblasti neurologije i doprineće preciznijoj i jednostavnijoj dijagnostici kod bolesnika s neurološkim obolenjima

BEOGRAD - Farmaceutska kompanija Teva Serbia donirala je Klinici za neurologiju Kliničkog Centra Srbija (KCS) aparat E-BOX-VX5 – sistem za fotodokumentaciju gelova, vredan više od 10.000 američkih dolara.

Ova vredna donacija dodatno će osavremeniti opremu Laboratorije za genetičku i molekularnu dijagnostiku neuroloških bolesti koja je deo Klinike za neurologiju KCS-a i omogućiti dalju modernizaciju i kompletiranje Laboratorije najmodernijom opremom dostupnom u svetu.

Donirani aparat za fotodokumentaciju gelova olakšaće svakodnevni rad ekspertima iz oblasti neurologije i doprineće preciznijoj i jednostavnijoj dijagnostici kod bolesnika s neurološkim obolenjima.

Ovaj moderni aparat uručila je Lidija Marušić Rako, direktor Teve Serbia koja je izrazila nadu da će donirana oprema pomoći kvalitetnijem dijagnostifikovanju, praćenju i lečenju Hantingtonove, Vilsonove, Kenedijeve i Parkinsonove bolesti kao i spinocerebralnih ataksija, miotoničnih distrofija i moždanog udara.

"Teva Serbia već se tradicionalno svojim aktivnostima dokazuje kao kvalitetan partner srpskog zdravstvenog sistema i pomaže lekarima i medicinskim radnicima u brizi o pacijentima.,“ izjavila je direktor Marušić Rako.

“Bez tehnologije koju pruža aparat E-BOX-VX5 mi možemo kao organizam da živimo i da dišemo. Ali kao stručnjaci, lekari, naučnici, istraživači bez ovakve genetičke tehnologije ne možemo da postojimo na mapi struke ni nauke. Velikodušna donacija kompanije Teva nas zato ohrabruje da ćemo održati korak za savremenom strukom i da ćemo svojim pacijentima obezbediti pristup savremenim dijagnostičkim i terapijskim postupcima,” istaknuo je u ime Klinike za neurologiju KCS-a, prof. dr Dragoslav Sokić, zahvalivši se na vrednoj donaciji.

Klinika za neurologiju u čijem sastavu od 2009. godine deluje Laboratorija za genetičku i molekularnu dijagnostiku neuroloških bolesti jedina je tercijarna institucija gde pacijenti iz cele Srbije mogu obaviti molekularnogenetičke testove za preko 20 neuroloških oboljenja.

Samo u prošloj godini u Laboratoriji je urađeno preko 1000 pojedinačnih analiza, koje su omogućile bržu i preciznu dijagnostiku, primenu adekvatne terapije i savetovanje obolelom i članovima porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track