MOLIO SAM BOGA DA SU ŽIVI: Bratislav Gašić o kobnoj noći!
Foto: Tanjug Tanja Valić I Srdjan Ilić

Ispovest ministra

MOLIO SAM BOGA DA SU ŽIVI: Bratislav Gašić o kobnoj noći!

Društvo -
Bio sam na terenu, po njivama ih tražio sa ljudima koji su bili deo potrage, sve vreme se nadajući da su se ipak prizemljili...

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić celu noć između petka i subote proveo je napolju, moleći se, kako kaže za Kurir, da će se ipak desiti čudo i da će beba stara pet dana, piloti, doktor i medicinski tehničar preživeti.- Naravno da sam se nadao čudu, kao i svi mi. I naravno da sam se molio bogu da helikopter bezbedno sleti - rekao je Gašić i dodao:Iskreno- Teško mi je, kao i svima nama. Izgubili smo ljude koji su mnogo voleli svoju zemlju.Gašić je ispričao i šta se dešavalo kobne noći.- Bio sam na terenu, po njivama ih tražio sa ljudima koji su bili deo potrage, sve vreme se nadajući da su se ipak prizemljili. Do poslednjeg momenta sam verovao u to, dok nismo našli olupinu - ispričao je ministar odbrane.Gašić je juče razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kome je zahvalio na podršci i izvestio ga o podacima kojima vojska trenutno raspolaže.- Što se tiče porodica, one će biti obezbeđene u skladu sa zakonom - rekao je Gašić.

Otkloniti sve sumnjeOn je naglasio da je veoma važno otkloniti sve sumnje i da će izveštaj komisije o tome šta se desilo biti precizan i nedvosmislen.Gašić je istakao važnost sloge u vojsci, koja je izložena čestim napadima, i podvukao da će učiniti sve da se ostvari jedinstvo u toj instituciji.Sastanku su prisustvovali i komandant vazduhoplovstva i PVO Ranko Živak, zamenik NGŠ Jovica Draganić, zamenik komandanta Združene operativne komande Slavoljub Janićijević i pukovnik Milorad Vidaković, načelnik odeljenja za planiranje u upravi za operativne poslove.

Tomislav NikolićRASVETLITI SVE OKOLNOSTI NESREĆE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se „jedno humano, veličanstveno delo pretvorilo u tragediju koja je duboko potresla Srbiju“ i da se mora „sačuvati pribranost i treba rasvetliti sve okolnosti koje su dovele do tragedije“.- Jedino istina i iznošenje činjenica mogu razvejati svaki tračak sumnje i očuvati kredibilitet institucije od najvećeg poverenja među građanima Srbije - rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track