MONSTRUOZNO: Pijana majka izbacila decu, a očuh izujedao mališana!
Foto: Shuter

Porodično zlostavljanje u Leskovcu

MONSTRUOZNO: Pijana majka izbacila decu, a očuh izujedao mališana!

Društvo -
Osmogodišnji dečak i trinaestogodišnja devojčica spas potražili u svojoj školi sa molbom da prespavaju na klupama. Brzo su zbrinuti u hraniteljskoj porodici

LESKOVAC - Majka M. J. izbacila iz kuće trinaestogodišnju ćerku i osmogodišnjeg sina, kojeg je njen dečko prethodno više puta ugrizao.Uplakana deca potražila su pomoć u svojoj osnovnoj školi „Josif Kostić“ u Leskovcu, sa molbom da prespavaju na klupama. Kako nezvanično saznajemo, devojčica ne zna ko joj je otac, a otac mališana je u bekstvu. Živeli su s majkom koja je sklona alkoholu i čestom menjanju partnera.UznemireniIlija Đorđević, direktor OŠ „Josif Kostić“, priča za Kurir da su se deca oko 19 časova pojavila u školi.- To se desilo 21. januara. Držao sam roditeljski sastanak i nakon toga sam ih ugledao. Bili su vidno uznemireni, uplašeni i uplakani. Objasnili su mi o čemu je reč. Njihova majka se napila, usledile su rasprava i svađa, a dečko njihove majke je u nekoliko navrata ugrizao mališana. Deca su sama odlučila da napuste kuću i došla su pravo u školu da potraže pomoć - kaže direktor i naglašava da je odmah obavešten Centar za socijalni rad:

- Dežurni radnik je ubrzo stigao i obavio razgovor s decom, koja su potom smeštena u urgentnu hraniteljsku porodicu. Sutradan su mališani smešteni u drugu hraniteljsku porodicu, odnosno kod prosvetnih radnika. Sada su veoma zadovoljni i srećniji su. Škola je ranije stalno bila u kontaktu sa Centrom za socijalni rad, pozivali smo majku i obavljani su razgovori sa psihologom, ali nikada nije bilo naznaka da će se ovako nešto desiti. Uvek su ti razgovori pokazivali napredak. Međutim, i ranije se dešavalo da su deca uznemirena, devojčica je nekoliko puta dolazila s modricama, često su izostajali sa nastave, a majka je sklona alkoholu - navodi Đorđević.Vesna Simonović, razredni starešina devojčice, priča da je ona dobro dete i da ima dobre ocene.- Ona je pre nekoliko meseci pokazivala modrice i tvrdila da je majka tukla, međutim, majka je sve to negirala. Majka je znala da bude izvanredna, a znala je da dođe i pijana. Deca su često bila gladna, uglavnom smo im mi kupovali hranu. Nikada nije bilo ovako - navodi Simonovićeva i nada se da će sada sve biti u redu.Uklopili seNebojša Nikolić, prosvetni radnik, čovek kod koga su deca smeštena u hraniteljsku porodicu, kaže da su oni sada dobro.- To su divna deca, mnogo smo srećni i njima je bolje. Imaju sve, za majku ne pitaju uopšte, a ujaka viđaju jednom nedeljno. Veoma su se lepo uklopili i lepo se slažemo - kaže Nikolić.

Boban Ilić, direktor Centra za socijalni radRADE SE OPSEŽNA ISPITIVANJADirektor Centra za socijalni rad u Leskovcu Boban Ilić kaže da je slučaj prijavljen i policiji:- Rade se opsežna ispitivanja i utvrđivanja činjeničnog stanja, za sada sve ide u pravcu podnošenja krivične prijave za nesavesno roditeljstvo. Učinili smo sve što je u našoj moći, deca su sada bezbedna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track