MORBIDNO: Oliver Potežica posle otmice službenika otišao na piće!

Otkrivamo šta se dešavalo tokom kidnapovanja

MORBIDNO: Oliver Potežica posle otmice službenika otišao na piće!

Društvo -
Umesto da nestanak Slađane Stanković i Jovice Stepića prijavi MSP, srpski ambasador svratio u restoran u Sabrati

BEOGRAD - Da li bi danas Slađana Stanković i Jovica Stepić bili živi da nisu na nagovor Libijca, inače ličnog prijatelja Olivera Potežice, skrenuli s puta kako bi u Sabrati popili piće?Ovo je samo jedno od pitanja na koja ambasador Srbije uporno izbegava da odgovori. Izvor Kurira blizak istrazi tvrdi da je posebno sumnjiva uloga Libijca Haudija Ganudija, koji je bio u koloni koja je Potežicu i njegovu porodicu trebalo da izvede iz Libije u Tunis.

- Plan je bio da izbegavaju glavni put Tripoli-Sabrata kako ne bi naišli na zamke i kriminalne grupe, a da od Sabrate izađu na glavni put i nastave ka granici s Tunisom. Međutim, Libijac je predložio da predahnu u hotelu „Talil“ u Sabrati - priča sagovornik Kurira:Sumnjivi likovi - Oni su tu skrenuli s rute kojom su samo nekoliko dana ranije išli Slađana i Jovica po novac za ambasadu. Prema rečima Potežice, dok su sedeli za stolom, Libijac je otišao od njih i razgovarao s nekim ljudima. Po hotelu su se motali sumnjivi likovi.

Njihova smrt i dalje je misterija... Slađana Stanković i Jovica Stepić
Njihova smrt i dalje je misterija... Slađana Stanković i Jovica Stepić

Put su zajedno i nastavili, ali...- U trenutku kad je trebalo da Slađana i Jovica skrenu levo, a ambasador desno i nastavi ka Tunisu a oni da se vrate u Tripoli, desila se otmica. Libijac je navodno bio ranjen. Tek nedavno se saznalo da su u pitanju bili gumeni meci. Ganudi je prebačen u bolnicu u Sabratu i od tada do danas gubi mu se svaki trag - otkriva izvor Kurira.Nastavio put ka TunisuPotežica ipak odlučuje da nastavi put i u tome mu pomaže jedan libijski komandant koji se stvorio na mestu otmice, a koga je on poznavao odranije.- Umesto da se vrati u ambasadu i obavesti sve o otmici, Potežica odlazi u restoran kako bi se osvežio i popio kafu i piće jer je, kako je izjavio, bio pod stresom i u šoku. U pratnji tog generala je kreno dalje i o svemu uz put obaveštava nadležne. Porodicu je ispratio za Srbiju, a on je u Tunisu ostao još tri-četiri dana - tvrdi naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track