MUKE ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA: Vlada da ispita ima li korupcije u ugovorima NKOSO i banaka
Foto: Shutterstock

Podneli zahtev Savetu za borbu protiv korupcije

MUKE ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA: Vlada da ispita ima li korupcije u ugovorima NKOSO i banaka

Društvo -

Građani koji su kreditno zaduženi u švajcarcima ne prestaju svoju borbu. Oni su otišli korak dalje u svojoj borbi pa su se obratili i Savetu za borbu protiv korupcije za pomoć.

Oni su predali zahtev Savetu za borbu protiv korupcije, da istraži ima li u ugovorima onih koji su zaduženi u švajcarcima elelenata korupcije.

Oni tvrde da Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita NKOSO osigurala samo banku, a bila je dužna da se osiguraju sve strane ugovora.

" Neki građani su došli do zaključka da postoje ozbiljne sumnje i posredni dokazi da se banke nisu zaduživale u švajcarskim francima na međubanskarskom tržištu, već da su delile kredite iz domaćih dinarskih izvora ili u evrima od matica, piše u zahtevu koji su oni predali savetu.

Podestimo zaduženi u švajacrcima su pre dva meseca podigili kamp ispred Vlade Srbije u znak revolta jer niko ništa ne preduzima da reši ovaj problem. Inače sve okolne zemlje su na različite načine rešile problem građana zaduženih u švajcarskim francima, dok je Srbija jedina zemlja koja to nije učinila. Građani i dalje svakodnevno kampuju u nadi da će njihov problem biti rešen.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track