NA ČELU JAGNJEĆE BRIGADE: Direktorka PIO fonda nemilice troši državne pare po beogradskim kafanama!
Foto: Printskrin

Ne mari za oskudicu

NA ČELU JAGNJEĆE BRIGADE: Direktorka PIO fonda nemilice troši državne pare po beogradskim kafanama!

Društvo -
Dragana Kalinović najviše voli jaku, tradicionalnu hranu u kojoj preovlađuje meso, pa je pored jagnjećeg pečenja, najčešće naručivala mešano meso, čačanske ćevapčiće i biftek na žaru. U danima posta opredeljivala bi se za lososa na žaru. Sve je zalivala skupocenom rakijom, vinom, pivom

BEOGRAD - Direktorka Penzionog fonda Dragana Kalinović potrošila je 2013. i 2014. najmanje 389.000 dinara iz kase tog fonda na gozbe u poznatim beogradskim restoranima.

I dok su penzioneri muku mučili kako da sastave kraj s krajem zbog smanjenja penzija, iz računa se vidi da je Kalinovićeva o trošku tih istih penzionera najčešće uživala u jagnjetini. Direktorku, kojoj bi Vlada Srbije na narednoj sednici trebalo da produži mandat, u gozbama nije omelo ni to što hiljade građana mesecima nemaju od čega da žive jer im Fond PIO, zbog haosa u kom se nalazi, ne izdaje rešenja o penzionisanju.

Direktorkini cehovi, koji stižu na naplatu PIO fondu, ne znaju za krizu. Prema pouzdanim podacima u toku 2013. Kalinovićeva je na ručkove i večere potrošila tačno 276.223,50 dinara. Sve te račune direktorka je lično potpisala.

Prošle godine cehovi su bili još veći. Direktorka je tokom 2014. u kafani spiskala najmanje 112.867 dinara, pokazuje 14 računa do kojih smo došli. Taj iznos će sasvim izvesno biti još veći kad stigne konačni obračun za tu godinu.

Po tim računima, direktorka najviše voli jaku, tradicionalnu hranu u kojoj preovlađuje meso, pa je pored jagnjećeg pečenja, najčešće naručivala mešano meso, čačanske ćevapčiće i biftek na žaru. U danima posta opredeljivala bi se za lososa na žaru. Sve je zalivala skupocenom rakijom, vinom, pivom...

Kalinovićeva je na račun penzionera u najvećem broju slučajeva na gozbe vodila samo jednu ili dve osobe. Najčešće je u kafanu išla subotom uveče, a tada je obično u pitanju bila večera za dvoje, uz aperitiv i vino, parče torte, suve pite sa orasima ili višnjama...

- Svi u PIO fondu znaju da direktorka voli da odlazi u kafanu. Naravno da to utiče i na kolektiv u kom je prosečna plata ispod 50.000 dinara. Smeta i direktorima. Oni su za veliki kolegijum prošlog maja morali da ostave dnevnicu da bi se pokrili troškovi posluženja za taj skup. Svi o tome moraju da ćute - tvrdi izvor iz PIO fonda.

Na pokušaj da od Kalinovićeve dobijemo odgovore na pitanja koji su to poslovni partneri sa kojima ide subotom uveče u kafanu i da li priroda institucije na čijem je čelu uopšte podrazumeva takvu vrstu reprezentacije. Odgovore nismo dobili.

Slavenko Grgurović, član Upravnog odbora (UO) PIO fonda, kaže da nikada nije prisustvovao nekoj od brojnih poseta kafanama čelnika Fonda i da se o tome na UO nikada nije ni govorilo.

- Više puta sam na sednicama UO upozoravao na neophodnost promene načina ponašanja menadžmenta. Međutim, nailazio sam na neodobravanje menadžmenta i dela članova UO. Smatram da je to što je radila direktorka neukusno, jer imamo u PIO fondu, ali i u celom društvu, gomilu problema s kojima moramo da se izborimo - zaključuje Grgurović.

Nabavka alkohola u ogromnim količinama

Početkom decembra 2014. godine PIO fond je raspisao javnu nabavku 860 litara alkoholnih pića i ogromne količine bezalkoholnih pića i kafe. Posle dve nedelje, nabavka je zaustavljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track