NA KORAK DO POBEDE: Srpski električni traktor u finalu svetskog takmičenja preduzetnika
Foto: Printscreen YT

Borba za početni kapital

NA KORAK DO POBEDE: Srpski električni traktor u finalu svetskog takmičenja preduzetnika

Društvo -

Inženjeri dr Nikola Popov, Dalibor Marković i Ivan Jovanov čine jedan od 30 timova koji su uspeli da u konkurenciji od čak 1.075 ekipa uđu u finale prestižnog takmičenja mladih preduzetnika

Projektom o električnom traktoru, srpski tim "Idvorsky" plasirao se u finale svetskog takmičenja preduzetnika koje se održava u Stenfordu krajem juna ove godine, čiji je pokrovitelj predsednik SAD Barak Obama.

Inženjeri dr Nikola Popov, Dalibor Marković i Ivan Jovanov čine jedan od 30 timova koji su uspeli da u konkurenciji od čak 1.075 ekipa uđu u finale prestižnog takmičenja mladih preduzetnika. U Silikonskoj Dolini očekuje ih predstavljanje projekta, ali i teška borba za početni kapital koji očekuje samo najbolje.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Sam odlazak tamo predstavlja predstavlja nagradu, jer nas očekuju seminari, radionice i razgovori sa inverstitorima, prilagođeni oblasti kojom se bavimo - rekao je Ivan Jovanov.Ambiciozna ekipa plasirala se u polufinale svetskog takmičenja preduzetnika u Stenfordu, čiji je pokrovitelj ove godine lično predsednik SAD.

Podsećamo, "Idvorski elektrik traktor" predstavio se idejom o električnom traktoru, koji je pouzdaniji, svestraniji i manje bučan od konvencionalnog i čija su eksploatacija i održavanje znatno povoljniji. Pri njegovom koršćenju ne zagađuju se zemlju i vazduh, pa je posebno zanimljiv proizvođačima organske hrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja