MALER NA SPLAVU MALA KOLUBARA: Na otvaranju pekli vola, pa potonuli, evakuisano 100 gostiju
Foto: Aleksandar Bečić

Vatrogasci pokušali izvlačenje

MALER NA SPLAVU MALA KOLUBARA: Na otvaranju pekli vola, pa potonuli, evakuisano 100 gostiju

Društvo -
Srećom, svi gosti, njih oko stotinu, uspeli su na vreme da izađu i niko nije povređen

BEOGRAD - Splav „Mala Kolubara“, koji se nalazi na novobeogradskoj strani između mosta Gazela i Starog savskog mosta, sinoć je delimično potonuo u reku prilikom svečanog otvaranja.Srećom, svi gosti, njih oko stotinu, uspeli su na vreme da izađu i niko nije povređen.

Nezvanično, prvo je potonuo jedan od pontona, da bi voda potom počela da ulazi na terasu splava, a potom i u ostatak objekta, koji se nakrivio i delom se nalazi u vodi. Inače, splav „Mala Kolubara“ juče je svečano otvoren, a u tu čast na obali se okretao vo na ražnju. Među brojnim zvanicama bilo je i mnogo poznatih ličnosti.

- Oko 21 sat voda je počela da prodire na splav. Prvo u pontone, a zatim da nadire sve više ka terasi od 160 kvadratnih metara. Vatrogasne ekipe stigle su brzo na lice mesta, i svi prisutni su evakuisani. Naše ekipe pokušale su da iscrpu vodu iz pontona, međutim, ona je prodirala sve više, nakon čega smo privezali splav dizalicama - rekao je dispečer Vatrogasne brigade Beograd.

On je dodao da je situacija oko ponoći bila pod kontrolom, u smislu da na splavu nije bilo ljudi.

- Splav se trenutno održava na vodi. Pukao je na više mesta i sada je 160 kvadrata pod vodom. Ukoliko splav bude potonuo, u delovima će ga ujutru izvući iz reke – rekao je sinoć dispečer Vatrogasne brigade Beograd.(A. S. B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track