NAJEVROPLJANIN ZA 2015: Jadranka Joksimović dobitnica prestižne nagrade
Foto: Dado Đilas

Nagradu doživljava kao nagradu za celu vladu

NAJEVROPLJANIN ZA 2015: Jadranka Joksimović dobitnica prestižne nagrade

Društvo -

BEOGRAD - Na svečanosti u Skupštini grada, uručene su nagrade Najevropljanin za 2015, koju Prva evropska kuća tradicionalno dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, preduzetništvo i menadžment.

Ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović uručena je nagrada Najveropljanin godine u oblasti politike, a na skupu je rečeno da je Joksimović je uspešno privela kraju prvu fazu pristupnih pregovora sa EU i Srbija je u 2015. otvorila prva pregovaračka poglavlja o pristupanju.

Ministarka je istakla da nagrade treba da budu odraz nekog dobrog rezultate i da zato nije ništa čudno u tome što se ta nagrada često dodeljuje članovima vlade.Joksimović je istakla da je poslednje dve godine radila timski, iako je lično individualista, jer je bavljenje politikom i evropskim integracijama timski posao, koji podrazumeva zajednički rad i promenu sistema, ali i svesti i promenu ponašnja i načina rada.

"Ovu nagradu doživljavam kao nagradu za celu vladu, a ne samo za mene", kazala je Joksimović.Ona je navela da se, pored vladavine prava, veoma zalaže za "politiku života" kako bi građanima bilo dobro, ali ne samo danas već i u budućnosti.Joksimović je naglasila da se u Srbiju opet vraća koncept u kome se vrednuje rad i poštenje i poručila da je najvažnije da menjamo sebe.

"Ne bi dobila ovu nagradu i ne bi bila prepoznata da nemam svoj tim saradnika, i ne razumem ljude koji ne pohvale svoje saradnike", kazala je ministarka.Joksimović je koordinator sveukupne dontorske i razvojne pomoći u Srbiji, koja je sada jedina država u regionu koja ima jedinstven pregled infrastrukturnih projekata, rečeno je na svečanosti.To se pokazalo u najboljem svetlu već kod realizacije Berlinskog procesa, kada se od 10 projekata za ceo region, tri finansiraju i grade u Srbiji, a pet od 10 se odnose opet na Srbiju, jer se povezuju sa koridorima u našoj zemlji.

Prva smo zemlja kandidat koja je osnovala Nacionalni odbor za investicije kojim Joksimović predsedava sa ministrom finansija. Srbija je prošle godine intenzivirala promociju regionalne saradnje.Joksimović je i šef delegacije centralno evropske inicijative i predsednik grupe za saradnju sa Turskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track