NAJTUŽNIJA PRIČA SRBIJE: Mališan napušten sam u bolnici, a pismo ove majke će vas rasplakati
Foto: Profimedia

Dečakovoj majci

NAJTUŽNIJA PRIČA SRBIJE: Mališan napušten sam u bolnici, a pismo ove majke će vas rasplakati

Društvo -
Priča o četvorogodišnjem mališanu koji je u novosadskoj bolnici, a već 13 meseci ga niko nije posetio, potresla je Srbiju.

Dečak je teško bolestan i od kako su ga dovezli na lečenje, niko se više nije pojavio da ga vidi. Pogođena njegovom sudbinom, ali i sudbinama ostavljene, pretučene, zlostavljene i zanemarene dece, blogerka Veštica bez metle napisala je pismo pod nazivom "Dečakovoj majci".

Pismo sa njenog bloga prenosimo u celosti:

"Dečakovoj majci,

Onoj koja je ostavila svoje dete u novosadskoj Dečijoj bolnici i nije se pojavila godinu dana.

Onoj, čije dete ima samo 4 godine i još više dijagnoza i verovatno najveću želju - da ga mama zagrli.

Onoj, kakvih je sve više.

Onoj, kojoj bi trebalo odstraniti celokupan sistem organa za reprodukciju.

Onoj, koja je pijana pretukla i izgrizla svoje dvoje dece. Onoj, koja je ugušila četvoro svoje novorođenčadi čim su prvi put udahnuli.

Onoj, koja je prikrivala muža i sinove koji su silovali njenu kćerku.

Onoj, koja je dozvolila da joj manijak siluje trogodišnju devojčicu.

Onoj koja je, zajedno sa svojim partnerom, pretukla svog rođenog sina na smrt.

Onoj koja je... Majka?

Dete je institucija, svetinja, dar, komad tvog mesa, kap tvoje krvi,najveća sreća i najveća bol. Dar života ili Boga, svejedno je... Tvoje je da ga oblikuješ, da od njega napraviš boljeg čoveka od sebe…Tvoje je da bdiš nad svakom njegovom suzom, temperaturom, gipsom, modricom, opomenom, svađom, jedinicom, simpatijom, željom, nadom, tugom, ogrebotinom.

Tvoje je da ga grliš i kad imaš gomilu veša za peglanje i punu sudoperu sudova. Tvoje je da sa njim praviš gradove od lego kockica i kad te boli glava i kad imaš gomilu problema. Tvoje je da mu obezbediš ono što mu je najpotrebnije - OSMEH.

Tvoje je i da ga opomeneš kad pogreši i da ga kazniš kad zasluži. Tvoje je, pre svega, da mu daš primer. A ti, jadni i čemerni svete, koji okrećeš glavu od dečije patnje, ćutiš i sklanjaš se jer misliš da te se to ne tiče, a guraš nos u tuđe kuhinje i tuđe krevete.

Ti, koji si stigao do podruma savesti, izokrenuo sistem vrednosti i srozao se do nivoa rijalitija…Ti, svete, treba da shvatiš da na ovoj deci ostaje budućnost, da su to neki novi predsednici, ministri, lekari, inžinjeri, ali i novi manijaci, psihopate, nasilnici i kriminalci…

Sve zavisi kakav primer su im roditelji dali. Dočekaćeš, svete, možda novi potop, kad Bog shvati da ovo ništa ne valja i da će morati sve ispočetka…"

(vesticabezmetle.wordpress.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track