Prikaži najnovije vesti
vojska srbije, foto Dragana Udovičić
Sve veći ugled

NAJVIŠE SE VERUJE VOJSCI, CRKVI I KATASTRU: Rast poverenja u državne institucije!

Društvo 16

Rast Istraživanje pokazalo da narod ima poverenja i u policiju i Narodnu banku Srbije, a anketirano je 1.500 stanovnika iz pet regiona u zemlji

Poverenje građana Srbije u institucije znatno je poraslo u odnosu na 2011. godinu, a najviše se veruje vojsci, crkvi, ka-tastru i policiji, dok je na četvrtom mestu Narodna banka Srbije.

Kako se navodi u saopštenju agencije za istraživanje „Dip dajv“ o Studiji zadovoljstva korisnika usluga, koja je deo Pro-jekta o upravljanju nepokretnostima (projekat REMP) koji Republički geodetski zavod sprovodi uz finansiranje Svetske banke, studija je pokazala da 57 odsto građana najviše veruje Vojsci Srbije, što je veliki porast u odnosu na 37 odsto, koliko je zabeleženo 2011. godine.

Crkvi veruje 54 odsto, pet odsto više nego pre pet godina, Republičkom geodetskom zavodu 46 odsto, što je porast u odnosu na 2011. godinu od 13 odsto.

Istraživanje je sprovedeno krajem 2016. godine i početkom 2017. na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.500 građana Republike Srbije, koji je činilo 60 odsto gradskog i 40 odsto seoskog stanovništva iz pet regiona: Vojvodina (27 procenata), Beograd (22 procenta), zapadna Srbija (13 procenata), istočna Srbija (9 procenata) i južna Srbija (13 procenata).

Kvalitativni deo istraživanja sproveden je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Novom Pazaru, a istraživanjem su obuhvaćene i neke od osetljivih grupa u populaciji Srbije - osobe sa invaliditetom te pripadnici dve najbrojnije nacionalne manjine u Srbiji - romske i mađarske.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 13 epizoda: Ovo je srpska “armata”


Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir