NAPUNIO BI 38 GODINA, A TAMO GDE SI I DANAS IMAŠ 19... Ovo je potresna poruka majke HEROJA SA KOŠARA
Foto: Prints

Bol Lozanke Radoičić nikada neće uminuti

NAPUNIO BI 38 GODINA, A TAMO GDE SI I DANAS IMAŠ 19... Ovo je potresna poruka majke HEROJA SA KOŠARA

Društvo -

Lozanka Radoičić, majka vojnika Vladimira (19), poginulog heroja na karauli Košare 1998. godine, emotivnim postom u četvrtak je obeležila dan rođenja svog sina.

Vladimir bi 23. marta 2017. godine napunio 38 godina, a njegova majka javno se zapitala koliko još njegovih rođendana treba da prođe da bi presuda protiv terorista koji su ga ubili bila realizovana.

"Sine moj, još jedna godišnjica, a ti nisi sa nama. Danas bi, sine, punio 38 godina a ti, tamo gde si, i danas imaš 19 godina. 19 godina od kako si „otišao“ zauvek da te više ne vidimo, bar dok smo ovde na zemlji. A ovde, Vlado, ništa novo... Opet po ko zna koji put je predizborna kampanja. Izbori na kojima ti nikada nisi imao prilike da učestvuješ. Od ovih, kao i mnogi do sada, ti i drugovi koji su sa tobom i ovoga puta nećete imati ništa. I danas, posle 19 godina od pogibije, vama „podižu“ spomenik. Naravno dok izbori ne prođu, a onda sve ostaje po strani, da nekih novih izbora. Tako je i ovih dana. Teroristi koji su ubili tebe i tvoja drugove, na 30 metara blizu jugoslovensko-albanske granice, u rejonu karaule Košare, osuđeni su, a rešenje je, posle šest meseci, krajem avgusta prošle godine, postalo i pravosnažno. Samo to i ništa dalje... Ko zna koliko će još tvojih rođendana da prođe da bi se to rešenje realizovalo", zapitala se Lozanka na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, karaula Košare, u NATO agresiji, postala je poprište najžešćih i najkrvavijih kopnenih borbi. Između jedinica Vojske Jugoslavije i takozvane OVK, albanski teroristi su uz snažnu vazdušnu podršku NATO bezuspešno pokušavali da tim pravcem prodru na Kosovo. Bilo je to „pakleno mesto” i pre zvaničnog početka rata.

Lozankin Vladimir je na redovno odsluženje vojnog roka, u izviđačko-diverzantsku jedinicu u Nišu, otišao 23. juna 1998. godine. Posle nešto više od dva meseca, prekomandovan je na karaulu Košare. Dan pre nego što je ubijen na albanskoj granici, majci je rekao: „Ne brini ako se ne javim narednih dana. Tu sam, na obuci na brdu pored Niša”.

ZLOČIN OVK NA KOŠARAMA Majka vojnika: Još čekam na pravdu!

Šta je sve prethodilo napadu albanskih terorista potpomognutih NATO snagama, kako su jugoslovenski vojnici stoički podneli tri meseca pakla u borbi protiv deset puta većeg broja naoružanih pripadnika takozvane OVK, u specijal emisiji “Košare - vojnički zavet zapečaćen krvlju” za Kurir TV govore ekskluzivni gosti.

Gledajte nas večeras sa početkom u 19.45 sati na Youtube.com/user/kurirtv, https://www.facebook.com/kuririnfo ili na www.kurir.rs

KURIR TV EKSKLUZIVNO! Pogledajte specijal emisiju KOŠARE! Vojnički zavet zapečaćen krvlju! Slava im!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track