NE IZLAZITE IZ KUĆA: U Srbiju stiže orkanski i olujni vetar koji će nositi sve pred sobom!
Foto: Fonet Oktobar 2013

NE IZLAZITE IZ KUĆA: U Srbiju stiže orkanski i olujni vetar koji će nositi sve pred sobom!

Društvo -
BEOGRAD - Na području Banata, Podunavlja i Pomoravlja duva jak vetar, jačine od 17 do 22 metara u sekundi, dok su u planinskim područjima udara do 30 metara u sekundi.

Sredinom dana i u ranim popodnevnim satima duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u Podunavlju i Pomoravlju, kao i na području Beograda povremeno sa udarima olujne, a u južnom Banatu i planinskim predelima i orkanske jačine, navedeno je u upozorenju RHMZ.

Nevreme je pogodilo i region, pa su tako pojedine oblasti na području Dalmacije poplavljeni, a u Crnoj Gori proglašen je crveni Meteoalarm.

U Vojvodini je danas na snazi narandžasti meteotalas, zbog najavljenog vetra sa olujnim udarima i do 28 kilometara na sat.

Vetar obarao drveće u Banjaluci

Olujno nevreme, sa jakom kišom i jakim udarima vetra, pogodilo je jutros Banjaluku i za samo 15-ak minuta izazvalo je velike poteškoće u gradu.

Jak vetar obarao je drveće, nosio ploče s krovova, pojedine ulice su poplavljene, a saobraćaj je zbog slabe vidljivosti bio otežan.

Oluja na Jadranu

U Crnoj Gori na snazi je crveni meteolarm. Jak jugo prevrnuo je barku kod Herceg Novog, a ribari spaseni!

Foto: AP
Foto: AP

U noći između utorka i srede durmitorsko područje zahvatilo je olujno nevreme praćeno kišom i vetrom koji je dostizao brzinu od 32 metra u sekundi ili preko 115 kilometara na sat.

Meteorolozi su izmerili da je protekle noći palo 12 litara kiše po kvadratnom metru. Nevreme je prouzrokovalo štete na dalekovodina pa je oko tri sata Žabljak na kratko ostao bez struje.

Nevreme širom Hrvatske diže šahtove i zaustavlja saobraćaj

Nevreme s jakim i olujnim vetrovima, grmljavinom, obilnom kišom, a mestimično i gradom i snegom već u utorak je zahvatilo veći deo Hrvatske.

Kako javlja Novi list, jako nevreme izazvalo je probleme u saobraćaju i poplave poslovnih i stambenih prostora, zbog čega su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke intervenisali desetak puta.

Kiša je dizala šahtove, a nekoliko vozila zapelo je u vodi zbog čega su u nekim delovima grada stvoreni zastoji u saobraćaju.

Polomljeno staklo na Skupštini

taklo na prozoru iznad glavnog ulaza u Dom Narodne Skupštine Srbije danas je polomljeno, a glavni "krivac" bio je jak vetar.

Naime, jak vetar zaljuljao je veliki gvozdeni luster na samom ulazu u to zdanje koji je naleteo na prozor čija su se stakla od siline udarca razbila. Srča od stakla sručila se u ulazni hol parlamenta.

Lim pao na prolaznicu u Nišu

Jedna Nišlijka povredjena je danas oko podneva u ulici Jovana Ristića 8 kada je na nju pao komad lima koji se otkačio sa krova stambene zgrade.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Povređenu ženu Hitna pomoć je prebacila u Urgentni centar gde je ustanovljeno da nije životno ugrožena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track