Apel Kurira

(KURIR TV) POMOZIMO MALOJ ANĐELI: Devojčica heroj ima samo jednu želju

Društvo -

Sanjam o tome da mogu da hodam, da potrčim za loptom i da se igram sa svojom sestrom... da mogu da sednem i da legnem normalno, a najveća mi je želja da ozdravim i da prestanem da se gušim

Ovo su snovi i želje dvanaestogodišnje devojčice Anđele Stanišić iz Zemuna. Ona boluje od retke bolesti, o kojoj, kako smo se i sami uverili, sve zna.

Reč je o spinalnoj atrofiji mišića tipa 2, bolesti usled koje propadaju i slabe mišići. Njena kičma je u obilku slova C, a zbog takve situacije grudni koš joj je skoro potpuno u trbušnoj duplji i pritiska unutrašnje organe.

- Moj želudac je potpuno pomeren u desnu stranu, pluća nisu mogla da se razviju i rade samo 30 posto. Mogu da sedim samo na desnoj strani i da ležim. Noge ne mogu da pokrećem, ruke delimično, a glavu jedva držim - priča nesrećna devojčica.

O Anđeli je Kurir pisao pre četiri godine kada smo molili za novčana sredstva da devojčica ode u Ukrajinu da se leči matičnim ćelijama. To joj je mnogo pomoglo, ali sada ovoj devojčici je hitno neophodna operacija u Nemačkoj.

- To je operacija tokom koje bi mi u kičmu ugradili implant, odnosno magnetnu šipku koja bi mi ispravila kičmu. To bi mi pomoglo da jednog dana mogu da sednem normalno, ali i da mi se unutrašnji organi oporave. Ovako, lekari su prognozirali da neću dočekati ovu godinu, ali ja ne prestajem da se borim i boriću se i dalje - priča kroz suze Anđela.

Prema rečima njene mame Marije Stanišić, uspeli su da sakupe dovoljno novca za implant, ali sada im je neophodan za operaciju u Nemačkoj.

- Poslali smo papire i čekamo da nam jave o kojoj sumi je reč. Više od godinu dana trebalo nam je da sakupimo novac za implant, iz tog razloga moramo da krenemo na vreme, jer Anđeli ono ponestaje - priča hrabra majka koja punih 12 godina sa ćerkom o svemu otvoreno razgovara i bori se nadljudskom snagom.

Pomozimo Anđeli pošaljite SMS poruku 37 na 3030 (cena poruke je 100 dinara) ili uplatite na Anđelin račun 180-1701010490525-58 Alpha banka, za Anđelu Stanišić.

(Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track