NE ZASLUŽUJE MESTO: Ministar Lončar najurio dr Bojanića iz UO bolnice
Foto: Marina Lopičić

Proteran s funkcije dok traje istraga

NE ZASLUŽUJE MESTO: Ministar Lončar najurio dr Bojanića iz UO bolnice

Društvo -

Prvi čovek zdravstva doneo odluku da lekar osumnjičen za smrt malog Radenka Nikodinovića ne bude u Upravnom odboru zdravstvene ustanove

Dr Dobrivoje Bojanić, kog roditelji malog Radenka Nikodinovića optužuju za sinovljevu smrt, izbačen je iz Upravnog odbora Opšte bolnice u Loznici.Nakon što je pod pritiskom javnosti sklonjen s radnog mesta dok traje proces protiv njega i dok tužilaštvo po krivičnoj prijavi Ministarstva zdravlja ispituje tragičan događaj, ovaj loznički ortoped, osumnjičen za nesavesno lečenje dečaka, od prekjuče više nije član UO.

Ovu vest saopštilo je rukovodstvo bolnice istakavši da je na osnovu predloga stručnog saveta Opšte bolnice u Loznici ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar 18. novembra doneo rešenje o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora bolnice.

Tragedija... Dr Bojanić i Radenko Nikodinović
Tragedija... Dr Bojanić i Radenko Nikodinović

Inače, dr Bojanić je ispitan u lozničkom tužilaštvu i tokom trosatnog ispitivanja tvrdio je da je rekao Radenkovim roditeljima da mališan ostane u bolnici, a da su oni to odbili. Takođe, kazao je da je očistio ranu posle preloma ruke poštujući sve procedure i dodao da saoseća sa bolom roditelja.Ovo je veoma povredilo oca Milana, koji je rekao da ortoped sve laže i da su njegove kolege dale iskaze koji su u suprotnosti s onim što je on pričao.- Svi lekari koji su saslušani izjavili su da nisu čuli da je dr Bojanić predložio lečenje u bolnici. Važan iskaz dao je i pedijatar dr Predrag Vasiljević, koji je rekao da je detetu rana morala da se previja svaki dan, što dr Bojanić nije učinio - kazao je Milan za Kurir.T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track