NEDOPUSTIVO: Ginekolozi pregledali žene u škart rukavicama
Foto: Profimedia

Štednja u Opštoj bolnici u Pančevu

NEDOPUSTIVO: Ginekolozi pregledali žene u škart rukavicama

Društvo -
Sreća je što se ubrzo ogroman broj pacijentkinja bunio, pa su vraćene sterilne rukavice

BEOGRAD - U Opštoj bolnici u Pančevu zbog mera štednje koje je predložila uprava ukinute su sterilne bele rukavice koje se koriste za ginekološke preglede u svim domovima zdravlja, javljaju Kuriru pacijentkinje iz ovog grada.Umesto njih, stigle su one providne i tanke koje se cepaju pri svakom grubljem dodiru.

Pacijentkinja T. K. (puno ime i prezime poznato redakciji) lično se uverila u to.- Ne mogu da vam opišem moje zaprepašćenje kad sam videla da u ordinaciju ulazi glavna sestra i mom ginekologu kaže doslovce ovako: „Po načelnikovom i direktorovom nalogu, momentalno na snagu stupa ova mera štednje.“ Zatim je uzela pakovanje sterilnih rukavica i zamenila ih onim tankim koje za sve mogu da posluže, ali ne za ginekološki pregled. Njima se na pumpama samostalno toči gorivo, stavlja se voće u prodavnicama i žene ih koriste kad farbaju kosu - priča sagovornica.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

Kako saznajemo, sreća je što se ubrzo ogroman broj pacijentkinja bunio, pa su vraćene sterilne rukavice.Do zaključenja broja nismo dobili odgovore od Opšte bolnice u Pančevu.(S. S.)

Ministarstvo zdravljaPOSLAĆEMO INSPEKCIJUU Ministarstvu zdravlja rekli su nam da tendere, odnosno javne nabavke sprovode zdravstvene ustanove samostalno.- Za te potrebe njima su obezbeđena sredstva od RFZO, a može se nabavljati samo materijal koji je sertifikovan od nadležnih institucija (ALIMS). Rukavice za ginekološke preglede moraju biti od lateksa. Ministarstvo zdravlja će uputiti inspekciju - rekli su nam u ministarstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track