Prikaži najnovije vesti
Stevan Dželatović, direktor, rudnik Resavica Foto jppeu.rs
Uzeo mito od 30.000 evra

NEMA ZASTOJA: Resavica proizvodi ugalj i posle hapšenja direktora Stevana Dželatovića

Društvo 9

BEOGRAD - Javno preduzeće podzemne eksploatacije uglja "Resavica" saopštilo je danas da i posle hapšenja generalnog direktora Stevana Dželatovića nastavlja da redovno radi i funkcioniše i da se proizvodni procesi nesmetano odvijaju.

Dželatović je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra od sina izvršnog poverioca "Resavice".

"Rukovodstvo i zaposleni nastavljaju da izvršavaju sve svoje radne zadatke, kako bi se proizvodnja uglja i dalje nesmetano odvijala, a ugovorene poslovne obaveze i rokovi prema privredi i stanovništvu u potpunosti ispunjavali", navodi se u saopštenju "Resavice".

Dodaje se da "Resavica" i njeni radnici podržavaju sve aktivnosti države na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, da imaju puno poverenje u rad državnih organa i osuđuju svaki vid nezakonitog delovanja.

"Ko god da je nezakonito radio i ponašao se, za to treba i da odgovara. Međutim, slučajevi poput nedavnog hapšenja generalnog direktora koji stvaraju izuzetno lošu sliku u javnosti o 'Resavici', predstavljaju samo pojedinačne negativne primere koji nisu i ne smeju biti pravilo u ovom rudarskom kompleksu", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Rudarski kompleks "Resavica", koji ima 4.500 zaposlenih, u narednim danima u saradnji sa resornim ministarstvima dogovoriti kako će se njime rukovoditi u novonastalim okolnostima.

KURIR SAZNAJE: Uhapšen direktor Resavice Stevan Dželatović!

NASTAVAK BORBE PROTIV KORUPCIJE, STEFANOVIĆ: Direktor Resavice uhapšen zbog 30.000 evra MITA

(KURIR TV) OVAKO JE UHAPŠEN DIREKTOR RESAVICE: Preuzeo torbu punu evra, a onda su mu stavili lisice

(Foto: jppeu.rs)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir