NEMCI ĆE RASKRINKATI SRPSKU LEKARSKU MAFIJU: Dojče vele o krađi beba, deca nestaju i danas!

Nedeljnik Cajt opšitno se bavio problemom nestanka beba

NEMCI ĆE RASKRINKATI SRPSKU LEKARSKU MAFIJU: Dojče vele o krađi beba, deca nestaju i danas!

Društvo -
„Bejbi-mafija“ ima mnogo karika: lekare, babice, čistačice u klinikama koje iznose decu, opštinske činovnike koji prekrajaju matične knjige, zaposlene u domovima za siročad koji zvanično daju decu na usvajanje...

U članku pod naslovom „Srpske nestale bebe“, ugledni nedeljnik "Cajt" na svom portalu piše o sumnjama hiljada srpskih roditelja čije su bebe u klinikama proglašavane mrtvim. Tužilaštvo o tome godinama ćuti.Mira Dobrosavljević nikada neće zaboraviti dan rođenja svog drugog sina. Krojačica je imala tek 20 godina, kada je 2. novembra 1989. rodila naizgled sasvim zdravog dečaka u porodilištu u srpskom industrijskom gradu Pančevu.

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

- Dali su mi da ga podojim. Ličio mi je na mog pokojnog oca. Bio je san. Bila sam srećna - seća se 46-odišnjakinja kroz tužni smešak. Ipak, njena sreća će uskoro preći u užas i neprolazni bol. Lekari su rekli Miri da je bilo „komplikacija“ i da je dete prebačeno u Beograd. Tri dana kasnije telegramom je javljeno da joj je sin umro. Roditelji su pitali za sahranu, ali im je rečeno da to radi klinika.

DOKAZALA DA JOJ JE BEBA UKRADENA 1983: Moj sin je živ, ali ga nisam videla!

- U tadašnjoj Jugoslaviji smo još verovali u državu. Do tada mi na pamet ne bi palo da sumnjam u upute sa zvaničnih mesta - priča Mira. "Cajt" piše da je majka ubeđena da joj je dete živo, da je tada prodato nekome. Mira nikako nije usamljeni slučaj. Udruženje roditelja nestalih beba procenjuje da je 6.000 do 10.000 odojčadi „nestalo“ između navodne smrti i obdukcije. U najmanje 42 slučaja je ovo udruženje roditelja uz pomoć DNK-analiza uspelo da uđe u trag već odrasloj deci.

Čičarević (34) je i sam ostao bez sina 2003. godine. Odbacuje izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da krađa beba pripada „dalekoj prošlosti“, jer Udruženje roditelja je pre nekoliko meseci dobilo prijave za još dva slučaja. - Još uvek u Srbiji nestaju deca. Zašto bi krađa beba prestala kada se počiniocima niko ne suprotstavlja? - pita se Čičarević u razgovoru za "Cajt". On je ubeđen da „bejbi-mafija“ ima mnogo karika: lekare, babice, čistačice u klinikama koje iznose decu, opštinske činovnike koji prekrajaju matične knjige, zaposlene u domovima za siročad koji zvanično daju decu na usvajanje.

Tvrdi da se bebe prodaju za 15.000 do 45.000 evra. I dodaje da je i zakon loš jer nema obavezujućih propisa kako treba postupati sa telima preminule odojčadi. Mira Dobrosavljević je počela da sumnja kada je na 18. rođendan svog navodno pokojnog sina dobila pismo u kojem se on poziva da se upiše u birački spisak. Mukotrpna potraga je, kaže, dokazala da je njen sin sa novom porodicom otišao u SAD, ima i njegovu fotografiju. Plaši se susreta.

- Ali želim da on sazna istinu. Da sam ga želela, a ne odbacila. Da zna da mi postojimo, da ima porodicu i dva brata sa kojima može da bude u kontaktu – ako želi - rekla je ona. A Vladimir Čačarević je već tri puta prisustvovao ponovnom susretu majke i deteta. Kako on kaže, to su scene" kada staju vetar i cvrkut ptica".

SRPSKA DECA BILA VEOMA SKUPA: Doktori krali bebe i prodavali u inostranstvu tokom SFRJ!

http://www.youtube.com/watch?v=qNxl_WwBPsg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track